Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.týždeň

Čo vyhralo

.štefan Hríb .editorial

Ako sa to Slovensko vlastne rozhodlo? Je top správou únava z Fica, triumf SaS, facka Procházkovej pýche, nástup primitívnej hrubosti alebo zosuv KDH? Zdá sa mi, že ani jedno.

.týždeň

Pat!

.redakcia .téma

Redaktori .týždňa boli po voľbách v centrálach volebných strán. Niekde bolo smutno, niekde sa odrezávali hrdlá fliaš, ...

.týždeň

Smer: fašizmus?

.dalibor Roháč .téma

Robert Fico mal pravdu, keď v sobotu ráno povedal, že tieto voľby budú aj o charaktere našej krajiny. Predbežné výsledky o ňom nehovoria veľa dobrého.

.týždeň

Čas zbierať kamene

.tomáš Němeček .téma

O pol jednej v noci si robím druhú kávu a vidím, že voľby majú svojho prvého porazeného: Štatistický úrad Slovenskej republiky a jeho predsedníčku. 

.týždeň

Volím, lebo môžem krúžkovať

.michal Magušin .filip Olšovský .eva Čobejová .téma

Ešte v lete sa v prieskumoch ukazovalo, že voľby sú pre voličov neatraktívne. Akoby prestali veriť, že vhodenie volebného lístku do urny môže mať nejaký vplyv na ich život.

.týždeň

Kampane bez tvárí

.otto Eibl .téma

Kampaň do Národnej rady sledujem na sociálnych sieťach, a naživo potom približne v mesačných intervaloch, keď mám v rámci rodinných návštev ...

.týždeň

Nočná mora šéfa kampane

.martin Mojžiš .téma

Čoho sa najviac bojí človek zodpovedný za predvolebnú kampaň? Nebojí sa svojich súperov z iných strán. Proti tým bojovať vie.

.týždeň

Nielen voľby, ale aj boj proti hazardu

.denisa Gdovinová .téma

Parlamentné voľby využila aj Iniciatíva Zastavme hazard a v šiestich mestách pred volebnými miestnosťami zbierala podpisy proti herniam.

.týždeň

Koniec večnej integrácie?

.peter Schutz .týždeň vo svete

Nebolo ešte ľudového hlasovania, ktorého potenciálne dopady by tak presahovali hranice krajiny, v ktorej sa koná, ako referendum o zotrvaní či odchode Veľkej Británie z EÚ. 

.týždeň

Prinesú voľby hodnotu pre občanov?

.ján Tóth .týždeň v ekonomike

Centrálne banky so svojím mandátom strážiť hodnotu meny sa nezvyknú zapájať do politického diania. Verejné financie komentujú najmä s dôrazom na ich makroekonomický vplyv.

.týždeň

Kreslo pre Františka mikloška

.františek Mikloško .osobnosti

Videl som prenosy z mexickej cesty pápeža Františka v Guadalupe a Ecatepecu. Počúval som krásu liturgických spevov Latinskej Ameriky, videl som spontánnosť na tvárach Mexičanov ...

.týždeň

Nejdeme sa hrať na hrdinov

.michal Novota .michal Magušin .rozhovor

Obaja žijú na rovine, ale doma sa cítia vo výškach. Jeden stál na osemtisícovke Čho Oju, druhý pomáhal slepému lezcovi vystúpiť na najvyšší štít Európy.

.týždeň

Tajomstvo Ľuba Višnovského

.štefan Hríb .spoločnosť

Koniec hráčskej kariéry Ľuba Višňovského bol krásny. Hoci sa s CSKA prehralo nula štyri na zápasy, 10-tisíc ľudí vytlieskalo celý tím – a potom osobitne milovanú sedemnástku.

.týždeň

Osudová, verzia 2016

.andrej Bán .politika

Tento týždeň sa nesie v znamení kľúčového samitu EÚ o migrácii. Predseda Európskej rady Donald Tusk a iní politici hovoria o týždňoch, ...

.týždeň

Priama reč Lucie Piussi

.lucia Piussi .osobnosti

Aj úplný laik a neznaboh spozornie, keď sa ozve génius. Nikdy nezabudnem, ako som prvýkrát počula hrať Ďura Černého. 

.týždeň

Opozícia prehrala

.mirka Gúčiková .fototéma

V Ugande sa nedávno konali parlamentné a prezidentské voľby. O čom boli a ako ich videla slovenská pozorovateľka z misie Európskej únie.

.týždeň

Frauke nie je Marine

.lukáš Krivošík .profil

Je sebavedomá, výrečná a surfuje na vlne obáv z masy utečencov. Hlavný mediálny i politický prúd v Spolkovej republike nevie, či ňou pohŕdať, alebo sa pred jej politikou, naopak, ...

.týždeň

O vede, ktorá chce skúmať šťastie

.vladislav Suvák .esej

Nedávno som vošiel do viedenského kníhkupectva, v ktorom som nebol takmer dvadsať rokov. Prekvapilo ma, koľko kníh pribudlo v časti vyhradenej pre osobný rozvoj a vedenie života ...

.týždeň

Pod lupou Petra Zajca: O čom boli tieto voľby

.peter Zajac .klub

Hovorilo sa v nich o všeličom. O tom, pre koho pracujú politici, alebo nám to aspoň chcú vsugerovať. O tom, že bez nich to nepôjde. O tom, že ide o všetko.

.týždeň

Závislí od Londýna

.filip Olšovský .literatúra

Ak chcete spoznať Londýn, môžete si objednať prehliadku autobusom s otvorenou strechou. Alebo sa môžete ako Ben Judah vydať do vyše dvadsiatky mestských štvrtí ...

.týždeň

Môže sa to stať každému

.christoph Schönborn .osobnosti

Sú dve správy, s akými sa stretávame denne. Jednu z nich oznámia Ježišovi. Tú druhú vyrozpráva sám Ježiš. Jedna sa týka brutálneho masakra, druhá zas tragického nešťastia. 

.týždeň

Popcorn Juraja Malíčka

.juraj Malíček .kultúra

Je až neuveriteľné, ako veľmi sa priame prenosy z Oscara môžu líšiť. Televízia Doma nás znova zaviedla aj na červený koberec, ...

.týždeň

Oslava klubového filmu

.přemysl Martinek .kultúra

Po dlhých rokoch sa slovenskému filmu darí. U divákov, aj na medzinárodnej scéne. Posilňuje sa pozícia malých kamenných kín.

.týždeň

Vladimír Crmoman: Štrajkovanie ma zatiaľ baviť neprestalo

.elena Akácsová .lifestyle

Učiteľ hudobnej výchovy a umenia, líder Iniciatívy slovenských učiteľov, prezident Slovenskej komory učiteľov a Biela vrana z roku 2013 Vladimír Crmoman ...

.týždeň

Prvák v Mníchove

.lucia Michalková .lifestyle

Keď som na konci strednej odhodila zošity z matiky s pokrikom „Už nikdy viac!“,  netušila som, aké trampoty ma čakajú s mojimi deťmi v Mníchove. 

.týždeň

Návrat do bostonskej diecézy

.marína Gálisová .kultúra

Oskarová krimidráma Spotlight zdvihla adrenalín nielen filmovým fanúšikom. Opäť rozvírila aj debatu o zneužívaní detí kňazmi.

.týždeň

Opýtajte sa robota

.alexander Mravčák .technológie

Šéfkuchárovi Watsonovi prezradíte, aký typ kuchyne obľubujete, aké suroviny máte poruke, a on vymyslí recept. Napísal dokonca kuchársku knihu.

.týždeň

Dajte mi na to liek

.peter Bálik .kultúra

Trápili ho silné bolesti, no jeho blízki si naňho spomínajú ako na nesmierne srdečného človeka. Mal obrovský talent, ale jeho život poznačili drogy a zlá životospráva. 

.týždeň

Maniokálny polystyrén

.jozef Koleják .lifestyle

Kto bol v juhovýchodnej Ázii, určite tam narazil na čudné gélové guľôčky v rôsole, ktoré sa tvárili ako dezert.  Niekto si ich chuť pochvaľuje, iný zas hovorí o hrôze.

.týždeň
10/2016