Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čas zbierať kamene

.tomáš Němeček .časopis .téma

O pol jednej v noci si robím druhú kávu a vidím, že voľby majú svojho prvého porazeného: Štatistický úrad Slovenskej republiky a jeho predsedníčku. 

Ako je možné, že sú sčítané ešte len 2 percentá hlasov? V Česku sme zvyknutí, že veci fungujú a že prvé výsledky sa sypú pár minút po zatvorení volebných miestností.

Momentálne to vyzerá – oproti prvým senzačným prieskumom medzi ľuďmi odchádzajúcimi z volebných miestností – na solídne víťazstvo Roberta Fica a Smeru, ktorý by mohol zostaviť vládu so SNS Andreja Danka. V parlamente zasadne strana menom Kotleba a strana menom Kollár. Isté to majú aj Obyčajní ľudia a SaS, na hrane sú KDH, Sieť, Most a SMK. Pre české uši až nápadne často zaznievali motívy ochrany, sebestačnosti a silného štátu. V týchto voľbách sa slovenské strany radili predovšetkým na osi od otvorenej spoločnosti po úplne uzavretú. Kniha Kazateľ hovorí, že svoj čas má rozhadzovať kamene, svoj čas má zbierať kamene. Toto zatiaľ nevyzerá na veľký otras Roberta Fica, ale na veľký otras Radoslava Procházku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite