Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vladimír Crmoman: Štrajkovanie ma zatiaľ baviť neprestalo

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Učiteľ hudobnej výchovy a umenia, líder Iniciatívy slovenských učiteľov, prezident Slovenskej komory učiteľov a Biela vrana z roku 2013 Vladimír Crmoman ...

... ešte nevie, čo sa bude diať po voľbách, určite však skočí na pivo s kolegami z vysokých škôl, aby sa lepšie spoznali.

Nestihol som si ani uvedomiť, že už neštrajkujem.

Hneď po nás začal vysokoškolský štrajk a odvtedy s nimi stále niečo riešim. Aj cez prázdniny. Išli sme preč z Bratislavy, vyšli si von na prechádzku a ja som z toho dve hodiny pretelefonoval. Potom som už radšej nechával mobil doma. Ešte ma štrajkovanie neprestalo baviť, rád premýšľam, čo by sa ešte dalo vymyslieť, povedať. Vymysleli sme to celé sami, vyrobili manuály pre učiteľov, vysokoškoláci sa to od nás teraz učia. Možno by som si mal založiť firmu Ako štrajkovať. (Smiech.) Bolo to dobrodružstvo, nevedel som, čo sa bude diať, zo dňa na deň sme sa museli rozhodovať, bláznivé situácie. Cítil som napätie a zodpovednosť, akoby som bol pred ťažkou skúškou, ale od začiatku som veril, že to má zmysel a niečo dosiahneme.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite