Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pod lupou Petra Zajca: O čom boli tieto voľby

.peter Zajac .časopis .klub

Hovorilo sa v nich o všeličom. O tom, pre koho pracujú politici, alebo nám to aspoň chcú vsugerovať. O tom, že bez nich to nepôjde. O tom, že ide o všetko.

O tom, koho chcú chrániť (hranice, rodinu, seba samých). O tom, pred kým chcú postaviť drôtené ploty. O tom, že tentoraz už budú kradnúť kultivovanejšie a transparentnejšie. O tom, že zajtra budú ich slová platiť viac ako dnes, včera a predvčerom. O tom, že sa na nich budeme môcť spoľahnúť, hoci doteraz sme sa mohli spoľahnúť len na to, že sa u nich nemôžeme spoľahnúť na nič. O svätosti a svätuškárstve. Ale aj o vulgárnej bezbožnosti zbožne sa tváriacich hrubokožích krkov.

Najviac sa hovorilo o zdravotníctve a o školstve. O nádeji mladej generácie. Protestovali učitelia, pedagógovia, rodičia, žiaci, študenti. Práve pre nich boli tie štrajky a sprievody iniciačným zážitkom vpisujúcim sa do pamäti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite