Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.týždeň

Protipohyb týchto volieb

.štefan Hríb .editorial

Keď som vo štvrtok Pod lampou hovoril s ľuďmi, ktorí prebudili svedomie niektorých univerzít, mal som dvojaký pocit – bol som dotknutý solidaritou, no súčasne v rozpakoch.

.týždeň

Bude Sieť Smerom pravice?

.michal Magušin .eva Čobejová .filip Olšovský .téma

Radoslav Procházka vtrhol na politickú scénu s veľkými ambíciami vytvoriť skutočnú protiváhu vládnej strane.

.týždeň

Kto uviazne v sieti?

.michal Novota .téma

Jednoducho zlatý stred. Vekovo, príjmovo, politicky aj rodinne. Ak chcete názornejší príklad, odmyslite si z bilbordov #siete toho pána s vyhrnutými rukávmi a máte ...

.týždeň

Zjednotí Sieť pravicu?

.redakcia .téma

Prieskumy voličských preferencií dlhodobo dávajú na druhé miesto za Smer stranu Sieť. Piatich kandidátov, ktorých považujeme za dobrú voľbu, sme sa opýtali, ...

.týždeň

Platba Schengenom

.peter Schutz .týždeň vo svete

Primát Británie v agende samitu, ale predovšetkým neúčasť tureckého premiéra, ktorého pozdržal atentát v Ankare, dali eurolídrom výhovorku rozísť sa bez dohody v utečeneckej otázk ...

.týždeň

Natárali nemožné?

.ján Oravec .týždeň v ekonomike

Tak tento titulok použil jeden slovenský denník, keď hodnotil volebné programy mnohých politických strán v sociálnej a ekonomickej oblasti. Na bulvár naozaj slušný výkon.

.týždeň

Kreslo pre Františka Mikloška

.františek Mikloško .osobnosti

O necelé dva týždne nás čakajú parlamentné voľby. Ľavica víťazí a zrejme nakoniec zostaví na ďalšie štyri roky vládu, pravica vzdychá. V čom vidím problémy pravice?

.týždeň

Opozícia možno zostaví vládu

.štefan Hríb .rozhovor

Nádej pravice a dvojnásobný minister, ktorý nemal strach ísť proti organizovanému zločinu. Dnes kandiduje u Matoviča. Daniel Lipšic.

.týždeň

Most nepôjde so Smerom

.štefan Hríb .rozhovor

Odvážny nápad založiť maďarsko-slovenskú stranu sa podaril. Ale aký má Most obsah a kam sa zaradí po voľbách? Na predvolebné otázky odpovedal Zsolt Simon.

.týždeň

Utečenci SaS výrazne nepomohli

.michal Magušin .rozhovor

Richard Sulík vedie SaS do volieb so silným ekonomickým programom. Dlhodobo, i keď tesne, sa drží nad päťpercentnou podporou.

.týždeň

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .týždeň vo svete

Taký proces, aký prebieha na Okresnom súde vo Svidníku s Peterom Kalmusom a Ľubošom Lorenzom, ešte Česko nemalo. Ale malo tri iné, ktoré by mohli obom výtvarníkom pomôcť.

.týždeň

Scalia bude chýbať

.marína Gálisová .politika

Keď zomrel sudca amerického Najvyššieho súdu Antonin Scalia, uzavrela sa jedna éra. Nebola to éra konzervativizmu, hoci mnohí vyzdvihovali Scaliove konzervatívne zásady.

.týždeň

Cameronovi hrozí poníženie aj Brexit

.marína Gálisová .týždeň vo svete

David Cameron nikdy nepatril k pokorným štátnikom. Ešte pred prvým volebným víťazstvom ho – absolventa vyberaných škôl a člena snobských klubov – považovali za elitára.

.týždeň

Ficov Výboh a Výbohov Fico

.marián Leško .týždeň doma

Nadácia Zastavme korupciu na svojej webovej stránke zverejňuje príbehy korupčných káuz, ktoré spracoval novinár Marián Leško. Uverejňujeme ďalší aktuálny príbeh z tohto seriálu ...

.týždeň

Dve ramená

.martin Mojžiš .veda

Čakali sme sto rokov, ale nakoniec sme sa dočkali – 14. septembra 2015 naše detektory zaregistrovali gravitačné vlny. Čo to znamená pre fyziku a astronómiu? Niekoľko vecí naraz ...

.týždeň

Výbuch v Ankare

.dion Nissenbaum .emre Peker .fototéma

V stredu 17. februára explodovala priamo v centre Ankary bomba umiestnená v automobile. Pri incidente zahynulo 28 ľudí a 61 bolo zranených.

.týždeň

Aby regióny neboli zapadákov

.lukáš Krivošík .týždeň v ekonomike

Na konci volebného obdobia vláda iniciovala projekt, ktorý má pomôcť zaostávajúcim regiónom. Nehrozí, že ho zabije tradičný formalizmus a nízka efektívnosť verejnej správy?

.týždeň

Chrám a palác

.ryszard Kapuściński .esej

Jeseň roku 1812. Napoleon na čele svojej rozbitej a zdecimovanej armády opustil Moskvu a odchádza z Ruska. Utrpel zdrvujúcu porážku, Rusi rozvíjajú ofenzívu, triumfujú.

.týždeň

Priama reč Lucie Piussi

.lucia Piussi .osobnosti

Čítam synovi prvé rozprávky. Akoby kradmou rukou siahali kamsi do hlbočiny, na temnú povalu toho, v čom žijeme.

.týždeň

Skorigovať si pohodlné názory

.filip Olšovský .rozhovor

Redakcia časopisu .týždeň otvára ďalší ročník svojej Mediálnej školy. Tentoraz pôjde o špeciálny kurz zameraný na utečencov a viesť ho bude reportér Andrej Bán.

.týždeň

Pod lupou Petra Zajaca: Čo má spoločné Ukrajina so Sýriou

.peter Zajac .klub

Odpoveď sa dá zhrnúť do jedného slova: Rusko. Asadovo a Putinovo bombardovanie Aleppa oberá o ilúzie západný svet, strkajúci hlavu do piesku.

.týždeň

Slovieni, med a orechy

.zuzana Mojžišová .literatúra

Po dvoch úspešných knihách – Príbehy Považského Sokolca a Záhada Považského bula (finalistka literárnej súťaže Anasoft litera 2014) –, ktoré sa odohrávali ...

.týždeň

Psychické mutácie politika

.michal Patarák .klub

Každý z nás si svojho obľúbeného, ale i neobľúbeného politika mentálne utvára. To, aký máme vzťah ku konkrétnemu politickému predstaviteľovi, ...

.týždeň

Keď púšť začne rozkvitať

.christoph Schönborn .osobnosti

Všade sa rozmáha púšť. Tieto tiesnivé pocity má dnes mnoho ľudí. Púšť nie je len piesok. Púšť je samota uprostred betónových džunglí veľkomiest.

.týždeň

Eduard Kudláč: Podľa google by boli všetci mŕtvi

.elena Akácsová .lifestyle

Vo februári stihol mať v SND premiéru hry Nevina, vernisáž fotografií v galérii plusmínusnula v Žiline a v Mestskom divadle Žilina už začal skúšať novú hru.

.týždeň

Kto je tu doma

.boba Baluchová .lifestyle

Sestra s manželom bývajú a pracujú v jednom z Emirátov už niekoľko rokov, no doteraz nebol čas, príležitosť či skôr vôľa navštíviť ich. 

.týždeň

Bugs Bunny sa pridal k Avengers

.matěj Svoboda .klub

Komiksové filmy sú tu s nami už celkom dlho a zvykli sme si, že nebývajú iba o superhrdinoch. 

.týždeň

Hanba, Deadpool, hanba!

.juraj Malíček .klub

Takto. Ten Deadpool, čo vyčíňa v kinách, ak by sa náhodou mal šancu stretnúť sám so sebou vo svojej pôvodnej marvelovskej komiksovej podobe, ...

.týždeň

Keď ho miluješ, musíš ho pochovať

.zuzana Mojžišová .film

Nacizmus a komunizmus. Dva najotrasnejšie, najničivejšie politicko-spoločenské vynálezy dvadsiateho storočia. Ich obete sa rátajú na milióny.

.týždeň

Váš film je monštrum

.anton Vydra .film

August 1944. „Alex“ je členom Sonderkommanda v Osvienčime. Tajne urobí štyri hrozné fotografie. Film zvinie, vloží do tuby od zubnej pasty a prepašuje ho mimo tábora.

.týždeň

Ani ryba ani rak

.jozef Koleják .lifestyle

Jedna z najvyhľadávanejších morských delikates. Jeho mäso sa považuje za to s najlepšou chuťou a najjemnejšou textúrou. Jediní, kto túto lahôdku z duše nenávidia, sú kuchári, .. ...

.týždeň
8/2016