Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hanba, Deadpool, hanba!

.juraj Malíček .časopis .klub

Takto. Ten Deadpool, čo vyčíňa v kinách, ak by sa náhodou mal šancu stretnúť sám so sebou vo svojej pôvodnej marvelovskej komiksovej podobe, ...

... dostal by takú nakladačku, že by to nerozchodil. Superregeneračné schopnosti neschopnosti, do červených elasťákov by si hnedé naložil.

Do kina prišlo fakt veľa ľudí a ďalší sa chystajú, lebo Deadpool je vraj pecka. Domáci echt komiksoví fanúšikovia sa môžu tešiť aspoň z toho, že pri tej príležitosti sa v českom preklade objaví aj originál komiks, žiadny filmom deformovaný derivát. Preto je vlastne fajn, že sa film chytil. Komiks sa totiž nechytí, keď sa v Čechách a na Slovensku predá spolu 500 kusov, bude to veľmi dobrý výsledok. Lebo Deadpool ani vo svojej domáckej krajine, Amerike, nie je žiaden prudký mainstream, skôr naopak, vďaka svojej špecifickej poetike celkom prirodzene oslovuje ľudí schopných prijať čosi, čo by mainstream v žiadnom prípade neprijal. Mieru sebaparodizácie a štylizácie ďaleko za všetkým, na čo sme zvyknutí, a hlavne ďaleko za všetkým, čo je ochotný prijať mainstreamový filmový divák, teda presne ten, čo ho bolo plné kino.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite