Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zjednotí Sieť pravicu?

.redakcia .časopis .téma

Prieskumy voličských preferencií dlhodobo dávajú na druhé miesto za Smer stranu Sieť. Piatich kandidátov, ktorých považujeme za dobrú voľbu, sme sa opýtali, ...

... či dokáže Sieť zjednotiť strany mimo Smeru do vládnej koalície.

Miroslav Beblavý, Sieť

#SIEŤ má jasného lídra, vnútornú jednotu a programový ťah na bránu – spĺňa tak základné podmienky na to, aby vedela nielen udržať vládu, ale so zverenou mocou aj niečo zmysluplné urobila. #SIEŤ tiež dokáže spojiť stredopravé strany, ale potrebuje na to silné postavenie. Výzvou pre alternatívu k Ficovi totiž nie je ideológia – vzdialenosť v programoch je zvládnuteľná. Aj keď o tom politici aj politológovia neradi hovoria, stabilná vláda môže fungovať len vtedy, ak má jasnú dominantnú silu, ktorá má najväčšiu mieru zodpovednosti aj sily. Za takých okolností nie je až také dôležité, či ju tvoria tri, alebo štyri strany. Ak, naopak, takýto jasný ťahúň chýba, ľahko sa poharkajú.

Ondrej Dostál, OKS na kandidátke SaS

Nasledujúci slovenský premiér sa bude volať Fico alebo Procházka. Keďže za najdôležitejšie v týchto voľbách považujem poslať Fica preč, želám si, aby mojím budúcim premiérom bol Radoslav Procházka. Rada poznám takmer štvrťstoročie a napriek všetkým jeho chybám a nedostatkom i veciam, s ktorými mám problém aj ja, si myslím, že má na to, lídrovať najsilnejšiu pravicovú stranu, dať dnešnú opozíciu dohromady a stať sa premiérom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite