Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Eduard Kudláč: Podľa google by boli všetci mŕtvi

.elena Akácsová .časopis .lifestyle

Vo februári stihol mať v SND premiéru hry Nevina, vernisáž fotografií v galérii plusmínusnula v Žiline a v Mestskom divadle Žilina už začal skúšať novú hru.

Divadelný režisér a fotograf Eduard Kudláč však tvrdí, že ku svojmu životu prácu nepotrebuje.

Na režírovaní mám najneradšej skúšanie.

Niežeby som nemal rád hercov, ale je to komplikácia vysvetľovať, aby niečo robili tak, ako si to želám, a zároveň boli presvedčení, že je to ten najlepší variant. V mysli to funguje krásne a bez chýb, potom príde realita. Réžia v praxi nie je moc umelecká profesia. Umenie je to, ako si text režisér vyloží, samotná realizácia je viacmenej naháňanie ľudí po javisku, odkiaľ kam majú ísť a prečo. Druhá polovica práce je psychológia, presvedčiť hercov, že to, čo som vymyslel, má zmysel aj pre nich. Majú právo klásť otázky, oni na tom javisku nakoniec stoja.

Keď sa utrhnem, chodím fotiť.

Nevnímam to úplne ako ventil, skôr ako príjemnú prácu. Môžem premýšľať, ale nemusím to nikomu explikovať. Fotoaparáty už som vyskúšal takmer všetky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite