Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

Šperky Madony nie sú lacný fejk

.michaela Mojžišová .časopis .kultúra 08.06.2015

Najnovší operný titul v SND si zaslúži pozornosť. Nielen pre raritnú dramaturgiu, ale aj pre skvelé hudobné naštudovanie a plnokrvnú inscenáciu.

.týždeň

Divadlom ponad múr

.redakcia .časopis .kultúra 31.05.2015

Témou prvého ročníka medzinárodného divadelného festivalu Eurokontext, ktorý hostí SND, je múr. Daniel Majling, Darina Abrahámová, Peter Kováč, Miriam Kičiňová a Roman Polák predstavujú zahraničné inscenácie festivalu.

.týždeň

Popcorn Juraja Malíčka

.juraj Malíček .časopis .kultúra 24.05.2015

Sex predáva. A ešte banálnejšie sa začať nedalo? Ale čoby nie, lenže motorkári v službách establishmentu sa vzpierajú akémukoľvek ďalšiemu racionálnemu rozvinutiu, a navyše ide už o trocha prevarenú tému. Niežeby sex nebol prevarený tiež, občas sa ale objaví čosi, čomu by bolo hriechom vyhnúť sa.

.týždeň

Rozprávka o stratenom bubeníkovi

.peter Bálik .časopis .kultúra 24.05.2015

Bratislavská skupina Longital nahrala po čase nový album A to je všetko? Aj vďaka tomu, že sa k nej vrátil staronový bubeník Marián Slávka.

Nie som človek perestrojky

Nie som človek perestrojky

.juraj Kušnierik .kultúra .kultúra 24.05.2015

Má povesť prísnej moskovskej intelektuálky, no pritom je milým človekom. Tvrdí, že ruské ženy sú oveľa silnejšie než ruskí muži. Nebojí sa Putina, lebo sa nebojí smrti. Najvýznamnejšia súčasná ruská spisovateľka Ľudmila Ulická.

Ďalej ako za Piešťany nepôjdeme

Ďalej ako za Piešťany nepôjdeme

.peter Bálik .juraj Kušnierik .kultúra .kultúra 18.05.2015

Jeden z najzaujímavejších hudobných skladateľov. Frontman, skladateľ, gitarista a spevák skupín Maťkovia a Ospalý pohyb. Člen súboru VENI ensemble a ďalších príležitostných hudobných zoskupení, spoluhráč Petra Zagara a Jána Boleslava Kladiva. Nejaký čas sa cítil ako neviditeľný človek, teraz je späť. Martin Burlas.

Dobiehanie času v Tabačke

Dobiehanie času v Tabačke

.filip Olšovský .kultúra .kultúra 10.05.2015

Prešiel viac než rok, odkedy Košice prestali byť „európskym hlavným mestom kultúry“. Opadnutý záujem verejnosti aj médií sa dnes v meste snažia oživiť poslední nadšenci, ktorí odmi