Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.šport
.týždeň

Pred a po

.časopis .šport 15.11.2009

Chlieb a hry – túto základnú premisu vládnutia masám chápali komunisti celkom dobre. Ale zvýšená pozornosť, ktorú venovali športu, nepramenila len z tejto dvetisíc rokov starej múdrosti.

.týždeň

Svet dosky

.mário Gešvantner .časopis .šport 31.10.2009

Pri pozvaní na najväčšie európske preteky v surfingu Quiksilver Pro France sme ani nevedeli, čo vlastne máme čakať. Surfing pozná väčšina Slovače len z televíznych obrazoviek či fascinujúcich fotografií v tlači.

.týždeň

Subjektívne cez objektív

.martin Trenkler .časopis .šport 25.10.2009

Nepamätám si veľa pretekárov, ktorí by vo svojej majstrovskej sezóne zaujali tak málo, ako Jenson Button.

.týždeň

Nájdený šampión

.mário Gešvantner .časopis .šport 25.10.2009

Pred sezónou bol Jenson Button nezamestnaný, na jej konci je majstrom sveta. Formula 1 priala tento rok chudobným a šikovným.

.týždeň

Osamelosť futbalového trénera

.časopis .šport 18.10.2009

Dážď pri Agincourte, hmla pri Slavkove, mráz pri Stalingrade. Počasie vie niekedy rozhodujúcim spôsobom ovplyvniť bitku, ktorá zmení históriu. História si potom pamätá víťaza ako toho, kto dokázal počasie lepšie využiť.

.týždeň

Weissov zázrak

.marcel Merčiak .časopis .šport 18.10.2009

Ani neviem, kde začať tento príbeh. Vyzeral ako ilúzia a sen, pretváral sa v čase nevyspytateľných 13 mesiacov. A skončil sa krásne, dojímavo, veľkou, doteraz nepoznanou radosťou. Sneh v Chorzowe sa roztopil prívalom našej futbalovej eufórie. Vrátila sa, hoci sme si mysleli, že jej už niet. Sme na majstrovstvách sveta!

.týždeň

Čo bude po Afrike?

.štefan Hríb .časopis .šport 18.10.2009

Na začiatku tomu takmer nikto neveril. Skupina so štyrmi ťažkými súpermi, slabé sebavedomie, ale najmä celkový stav slovenského futbalu nedávali ešte aj pred rokom veľkú nádej, že reprezentácia bude mať šancu hrať v Južnej Afrike. Na konci je priamy postup z prvého miesta.

.týždeň

Z Chicaga do Košíc

.vladimír Volčko .časopis .šport 27.09.2009

Pochádza z USA, no vo WNBA hrať nechce. Hrá slovenskú extraligu a je v nej asi najlepšou hráčkou. Rodáčka z Chicaga a v blízkej budúcnosti možno majiteľka slovenského pasu. Erin Marie Lawless.

.týždeň

Už to nie je to, čo kedysi

.zuzana Žirková .časopis .šport 27.09.2009

WNBA je najvyššia ženská basketbalová liga v Spojených štátoch. Bola to kedysi prestížna záležitosť pre dievčatá z Európy. Všetky sme chceli cestovať do USA a šanca na presadenie sa bola nižšia ako u domácich hráčok. Európanka to mala percentuálne ťažšie asi o 30 percent.

.týždeň

Dubnica

.alfonz Juck .časopis .šport 20.09.2009

Ako sa to vyslovuje, Dubnika alebo Dubniča? Koľko nám bude trvať cesta z letiska do miesta konania? Máte tam internet?