Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.šport
Roger Federer: Rozlúčka tenisového génia

Roger Federer: Rozlúčka tenisového génia

.rudi Rus .šport .šport 30.09.2022

Patrilo by sa vlastne napísať športového génia. Veď jeho výsledky, úspechy, charizma a celkový vplyv na celosvetové dianie v športe ďaleko prevyšovali čokoľvek, čo kedy akýkoľvek tenisový hráč dosiahol. Švajčiarsky hrdina Roger Federer sa oficiálne rozlúčil s tenisovou kariérou na prestížnom podujatí Laver Cup 2022 v Londýne.

Gramatika podľa vzoru Chára

Gramatika podľa vzoru Chára

.peter Matuška .šport .šport 30.09.2022

Pojem Zdeno Chára sa momentálne skloňuje dosť často. Bude to slovenský gramatický paradox, že v mužskom rode ho môžete vyskloňovať podľa každého vzoru.

Andrej Zaťko: Som z cudzej planéty, ale voda mi na Zemi zmenila život

Andrej Zaťko: Som z cudzej planéty, ale voda mi na Zemi zmenila život

.peter Matuška .šport .šport 17.06.2022

Keď hodíte do vody balvan, tak padne na dno. Keď hodíte do vody Balvana, tak sa z nej vyplaví zlato. Prvý slovenský víťaz paralympijských hier Andrej Zaťko (46) vylovil zlato z plaveckého bazéna v Atlante v roku 1996. Mal 20 rokov. Dovtedy, ani v priebehu ďalšieho štvrťstoročia, to nemal jednoduché. Stále nemá. Ale voda mu zmenila život.

Hríb, Mojžiš: Pekná prehra

Hríb, Mojžiš: Pekná prehra

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .šport 29.05.2022

Hokejové majstrovstvá sveta sú vždy sviatkom. Ale keď je hra slovenskej reprezentácie pekná a napriek mladučkej zostave vedie až k zápasom o postup medzi štyroch najlepších, je to radosť navyše.

Štefan Hríb: Majstrovstvá, týždeň prvý

Štefan Hríb: Majstrovstvá, týždeň prvý

.štefan Hríb .šport .šport 22.05.2022

Po historickom úspechu Slovenska na olympiáde sa akosi automaticky očakával aj hokejový úspech na majstrovstvách sveta. Prvý týždeň v Helsinkách bol preto poučný.

Ukrajinka Anna Kovaľova: Svoje rakety má radšej ako ruské. Tie jej nepadajú na Kyjev

Ukrajinka Anna Kovaľova: Svoje rakety má radšej ako ruské. Tie jej nepadajú na Kyjev

.peter Matuška .šport .šport 03.04.2022

Slečna prekvapila výbornou angličtinou, ktorú som nevedel zaradiť. Napriek tomu, že som sa tú reč učil. Prišla na tenisové kurty v Petržalke a takmer bezchybným prízvukom sa pýtala, či nehľadajú trénerku, pretože videla inzerát. Vraj tu aj cudzincom ponúkajú prácu. Anna Kovaľova bude mať v polovici apríla 23 rokov. Po operáciách ramena už hrá len sparring, takže robí iba trénerku a pred pár dňami ušla z domu. Ale aj z Kyjeva. Nechcela, ale musela.

6-ročný príbeh bronzového úspechu

6-ročný príbeh bronzového úspechu

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .šport 19.02.2022

Olympijský hokejový turnaj bol znovu celonárodným sviatkom. Nestalo sa to náhodou. Hra slovenskej reprezentácie bola výsledkom dlhodobej práce nového vedenia hokeja. Vrátane rozhodnutia Mira Šatana osloviť Craiga Ramsayho.

Čínska spartakiáda

Čínska spartakiáda

.martin Papšo .šport .šport 06.02.2022

17 dní + 15 disciplín + 5 kruhov + 1 strana = ZOH 2022. Toľko stručná matematická rovnica olympijských hier, ktoré sa práve začali v Pekingu. Určite to bude skvelá reklama pre šport a ešte väčšia pre čínsky režim. Oveľa lepšia ako spartakiáda.

Muhammad Ali

Muhammad Ali

.martin Papšo .šport .šport 17.10.2021

V seriáli historických osobností športu pokračujeme zrejme tým najrýchlejším odvetvím. Podľa niektorých je to vraj hokej, ale tí asi nesledujú box. Tam je to niekedy vybavené po pár sekundách. No a v boxe je najväčším bojovníkom v ringu aj mimo neho Cassius Marcellus Clay Jr. alias Muhammad Ali.

Billy Beane vie zostaviť družstvo lepšie ako superpočítač

Billy Beane vie zostaviť družstvo lepšie ako superpočítač

.martin Papšo .šport .šport 02.10.2021

História športu ponúka na výber množstvo osobností, o ktorých by sa dalo písať. Ale šport nie je len samo športovanie. Je to aj zábava, politika či biznis. A nielenže s týmto sférami života niekedy úzko súvisí, ale sa nimi dokonca občas priamo stáva. Preto sme vybrali také osobnosti športovej histórie, ktoré mali výrazné presahy do iných oblastí a žiadny z článkov nebude „len“ o športe.