Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.politika
.týždeň

Kladenie reštrukturalizačných mín

.lukáš Krivošík .časopis .politika 25.04.2015

Konečné riešenie situácie okolo spoločnosti Váhostav-SK rieši okamžitý problém Roberta Fica s nespokojnou verejnou mienkou a nahnevanými veriteľmi. No do budúcnosti tiež zakladá neistoty, ktoré by mohli „vybuchnúť“ o niekoľko rokov.

.týždeň

Ficova chyba

.jozef Majchrák .časopis .politika 25.04.2015

Kauza Váhostav je nielen príbehom extrémne nezodpovedného podnikania, ale aj dôkazom, že aj politik ako Robert Fico sa občas správa tak, že mu ani vlastná strana nerozumie.

.týždeň

Sme taký divný národ

.lukáš Krivošík .časopis .politika 18.04.2015

Hovorí za nespokojnú časť veriteľov Váhostavu. Tvrdí, že nepoctivé stavebné firmy zavadzajú na našom trhu tým, ktoré chcú podnikať štandardne. A Váhostav by pokojne poslal do konkurzu. Stavebný podnikateľ z Banskej Bystrice, Milan Blaho.

.týždeň

Sto percent alebo konkurz!

.lukáš Krivošík .časopis .politika 18.04.2015

Dianie okolo spoločnosti Váhostav vyvolalo takú spoločenskú odozvu, že sa mu už musela venovať aj vláda. Ale riešenia, ktoré presadzuje, sú nesystémové, mohli by ochromiť reštrukturalizácie na Slovensku a skrývajú aj ďalšie otázniky.

.týždeň

Čomu prospeje dohoda s Iránom?

.časopis .politika 12.04.2015

Druhého apríla oznámila európska šéfka pre diplomaciu Federica Mogherini spolu s iránskym ministrom zahraničia Muhammadom Džavádom Zarifom uzavretie rámcovej dohody o iránskom jadrovom programe. Do 30. júna má byť hotová finálna podoba dohody. Znamená to, že Irán sa z hrozby mení na partnera?

.týždeň

S Gazpromom nie sme vo vojne

.jozef Majchrák .jaroslav Daniška .časopis .politika 12.04.2015

Od projektu energetickej únie, za ktorý je zodpovedný, si sľubuje zníženie cien energií, ktoré by už nemali byť výrazne vyššie ako napríklad v USA. Podariť sa to však môže len vtedy, ak národné štáty zmenia svoj pohľad na energetiku. Slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič.

Večera s policajným prezidentom

Večera s policajným prezidentom

.marek Vagovič .slovensko .politika 12.04.2015

Tibor Gašpar sa nedávno pochválil, ako sa polícii pod jeho vedením darí odhaľovať korupčné aj závažné ekonomické kauzy. V skutočnosti pritom ide o škandály druhej, či dokonca tretej ligy. Politické špičky ani vplyvní biznismeni sa nemusia ničoho obávať.

.týždeň

Chudák Arabského polostrova

.časopis .politika 05.04.2015

Krajina so slabou ekonomikou v regióne, kde majú svoje záujmy všetci – od veľmocí po menších, ale zato bohatých a nie vždy spoľahlivých susedov. Tento recept na problémy má meno Jemen. Nedávno zjednotený, ale nie jednotný štát, ktorým dnes zmieta občianska vojna, je hrozbou aj pre Západ.

.týždeň

Širokého kombinatorika

.lukáš Krivošík .fero Múčka .časopis .politika 05.04.2015

Juraj Široký sa dnes už otvorene hlási aj k Váhostavu. Táto firma prechádza spornou reštrukturalizáciou a plánuje pripraviť malých dodávateľov o väčšinu peňazí, ktoré im dlhuje. Napriek tomu, že ju vôbec nečaká zlá budúcnosť. Jej akcionári vyťažili zo systému najviac.

.týždeň

Netanjahu porazil ľavicu aj pravicu

.časopis .politika 22.03.2015

Izrael zažil politické zmŕtvychvstanie ako vyšité. Benjamin Netanjahu bude štvrtýkrát premiérom, a ak odvládne celé fukčné obdobie, stane sa najdlhšie pôsobiacim premiérom v izraelských dejinách. A to už jeho kariére pred voľbami písali nekrológy.