Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.politika
.týždeň

Putinove klony

.časopis .politika 07.06.2015

Američania sú zločinci, Európa je zvrátená a malajzijské lietadlo zostrelili Ukrajinci alebo mimozemšťania. Alebo, ak aj nie, tak na jeho palube prevážali zmrazené mŕtvoly. Kde leží v tomto svete Rusko? Nikde, ono ho iba vyrába.

O Rusku rozhodne ekonomika

O Rusku rozhodne ekonomika

.lukáš Krivošík .slovensko .politika 31.05.2015

Západ by podľa nej mohol pre Ukrajinu robiť viac. Priala by si, aby Gruzínsko a Ukrajina dostali jasnú perspektívu členstva v NATO. Vnučka posledného rakúsko-uhorského cisára, sochárka a bývalá veľvyslankyňa Gruzínska v Nemecku Gabriela von Habsburg.

.týždeň

Čo čakať od prezidenta Dudu

.jaroslav Daniška .časopis .politika 31.05.2015

Víťazstvo Andrzeja Dudu ukazuje, že Poľsko sa mení. Žiadnu konzervatívnu revolúciu a už vôbec nie orbanizáciu Poľska však čakať netreba. Zmeny budú vyzerať inak.

Írske paradoxy

Írske paradoxy

.marína Gálisová .slovensko .politika 31.05.2015

Íri minulý týždeň v referende hlasovali o tridsiatom štvrtom dodatku k ústave, z ktorého vyplýva možnosť zrovnoprávnenia manželstiev a partnerstiev homosexuálnych osôb. Výsledok? Krajina so silnými katolíckymi koreňmi predefinuje pojem manželstva.

.týždeň

Sud prachu vybuchol

.časopis .politika 17.05.2015

Počas údajnej protiteroristickej policajnej akcie 8. mája v meste Kumanovo na severe Macedónska zahynulo 8 policajtov a 14 ozbrojencov albánskej národnosti. Balkán sa ocitol na pokraji ďalšej občianskej vojny. Kto je vinný?

.týždeň

Dvojaký protest v Poľsku

.jaroslav Daniška .časopis .politika 17.05.2015

Prvé kolo prezidentských volieb v Poľsku ukázalo dve podoby protestu. Jeden proti vláde a druhý proti systému. Ten druhý má meno bývalého rockera Pawla Kukiza, ktorý získal prekvapivo vyše 20 percent hlasov.

.týždeň

Brhelov biznis u Kaliňáka

.marek Vagovič .ján Kuciak .časopis .politika 17.05.2015

Pred dvoma mesiacmi sme informovali, že firmy údajného mecenáša Smeru Jozefa Brhela už získali počas Ficových vlád štátne zákazky za 271 miliónov eur. Podľa najnovších zistení .týždňa podpísala jeho spoločnosť Pow-en zaujímavý kontrakt aj na ministerstve vnútra.

Nestihli sme to

Nestihli sme to

.fero Múčka .slovensko .politika 17.05.2015

Slovenská práca sa pre investorov stala drahou skôr, ako sa krajina stihla zmeniť. A to pred sebou tlačíme ešte jedno veľké bremeno.

.týždeň

Voľby, ktoré nik neodhadol

.časopis .politika 10.05.2015

Veľká Británia volila v atmosfére napätia – kto zvíťazí, nebolo jasné do tej najposlednejšej chvíle. Prieskumy, vykonané krátko pred začiatkom hlasovania, dávali mierne väčšiu šancu labouristom. Napokon sa tešili konzervatívci. Adrenalínové chvíle však ešte len prídu.

.týždeň

Prečo padá Procházka

.jozef Majchrák .časopis .politika 09.05.2015

V centrále strany Sieť visí kalendár, kde škrtajú dní do konca Ficovej vlády a Radoslav Procházka sa netají ambíciou stať sa po budúcich voľbách premiérom. Zatiaľ to však na to nevyzerá.