Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prieskumom neverím

.michal Magušin .časopis .politika

Eva Babitzová vedie stranu Šanca, ktorá má voličské preferencie okolo 1-2 percent. Prečo do toho napriek tomu ide?

Aké veci podľa vás Slovákov najviac trápia?

Ak vynecháme témy, ktoré sú momentálne zhmotnené protestujúcimi učiteľmi a zdravotnými sestrami na námestiach, tak top témy Slovenska sú tri. Prvá je, že nám šikovní ľudia odchádzajú do zahraničia a nevracajú sa. Je to trojnásobok oproti počtu ľudí odchádzajúcich za štúdiom a za prácou v okolitých krajinách. Postupne tak začínajú krachovať aj menšie mestečká, pretože tam nie sú ľudia, ktorí zarábajú a míňajú. Druhá zásadná téma je nespravodlivosť, nevymožiteľnosť práva. Táto téma rovnako ohrozuje tento štát, lebo keď ľudia prestanú veriť, že sa dovolajú spravodlivosti prostredníctvom štátu, otvára to dvere extrémistom. Tretia téma je, že táto vláda likviduje drobných a stredných podnikateľov, systematicky ničí živnostníkov a na Slovensku sa čoraz ťažšie podniká.

Aký máte postoj k štrajku učiteľov a zdravotných sestier?

Plne ich podporujem aj v štrajku, i keď som pravicová politička. Pri učiteľoch a zdravotných sestrách nehovoríme o otvorenom ekonomickom trhu, kde by si mohli svoju platovú otázku riešiť „prestupom“ ku konkurencii. Aj keď je učiteľ akokoľvek dobrý a je v štandardnej situácii – teda nemôže odísť na niektorú z pár súkromných škôl – nemôže dať výpoveď, lebo nedostane ponuku od inej školy s vyšším platom. Nebavíme sa teda o trhu, ale o našej budúcnosti. Podobne je to so zdravotnými sestrami, tiež nefungujú na štandardnom trhu.

Ako šéfka najúspešnejšieho rádia ste sa v roku 2014 rozhodli vstúpiť do upadajúcej SDKÚ.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite