Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.politika
.týždeň

Radikálna scéna ožíva

.radovan Bránik .časopis .politika 28.06.2015

V sobotu 20. júla sa Bratislavou prehnal burácajúci dav plný rozhnevaných mladých mužov. Keď sa usadil prach rozvírený nadbytkom testosterónu, spoločnosť ostala v stave akútneho šoku.

.týždeň

Posledný pokus poľskej premiérky

.jozef Majchrák .časopis .politika 21.06.2015

Vládna Občianska platforma sa po prehratých prezidentských voľbách a štyri mesiace pred parlamentnými voľbami snaží ešte zachrániť, čo sa dá. Bude to však mať ťažké.

.týždeň

Keď Kováčik naháňa Gorilu

.marek Vagovič .časopis .politika 21.06.2015

Parlament diskutoval o vyšetrovaní jednej z najväčších káuz v ére samostatného Slovenska. Vďaka špeciálnemu prokurátorovi a poslancom Smeru je však výsledok viac ako rozpačitý.

.týždeň

Políciu nezaujímalo, čo všetko viem

.marek Vagovič .časopis .politika 14.06.2015

V máji 2013 sa postavil pred kamery a otvorene popísal rozkrádanie majetku vojenskej tajnej služby. Dnes bojuje s vážnym onkologickým ochorením. Vladimír Suchodolinský.

.týždeň

Do oblekov!

.denisa Gdovinová .filip Olšovský .časopis .politika 14.06.2015

Majú ešte len po dvadsiatke, no už sú zvyknutí na obleky a veľké ambície. Členovia mládežníckych politických organizácií sú vo svete uznávanou súčasťou straníckej štruktúry. U nás sú známi skôr rozdávaním balónov.

.týždeň

Z reformátora takmer diktátor

.časopis .politika 13.06.2015

Strana spravodlivosti a rozvoja vyhrala v Turecku štvrté voľby za sebou a stavia vládu. A predsa má jej nepísaný líder, prezident Recep Tayyip Erdogan, hlavu v smútku. Je pravda, že len o vlások unikol osudu diktátora.

.týždeň

Rodí sa trojkoalícia?

.jozef Majchrák .časopis .politika 13.06.2015

Začalo sa to črtať už v novembri minulého roku, keď sa Richard Sulík, Igor Matovič a Daniel Lipšic stali tvárami pouličných protestov, ktoré odštartovala kauza predraženého CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu.

.týždeň

Čo sa to deje v Líbyi?

.borzou Daragahi .časopis .politika 07.06.2015

Krajina v chaose, prestupná stanica pre afrických migrantov, neriešiteľný rébus – tak vyzerá Líbya z pohľadu Európy. Sami Líbyjčania sú čoraz zmätenejší – kto ukončí dlhú občiansku vojnu? PS: Upozornenie pre Pianistov: žiaľ, na našom webe tieto texty z Financial Times nemôžeme sprístupniť, keďže práva na ich vydanie máme iba v printovej podobe.

.týždeň

Bol som už na inom Putinovom zozname

.časopis .politika 07.06.2015

Rozhovor s českým europoslancom Jaromírom Štětinom, ktorý je jeden zo štyroch Čechov uvedených na sankčnom zozname Moskvy.

.týždeň

Putinove klony

.časopis .politika 07.06.2015

Američania sú zločinci, Európa je zvrátená a malajzijské lietadlo zostrelili Ukrajinci alebo mimozemšťania. Alebo, ak aj nie, tak na jeho palube prevážali zmrazené mŕtvoly. Kde leží v tomto svete Rusko? Nikde, ono ho iba vyrába.