Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.politika
.týždeň

Nasleduje Pobaltie?

.ben Nimmo .časopis .politika 14.03.2015

Pobaltské štáty žijú v nervozite. Ruský útok na Ukrajinu mnohým analytikom vnukol myšlienku, či sa tri maličké bývalé sovietske republiky na okraji Európskej únie a NATO náhodou nestanú ďalším cieľom Kremľa.

.týždeň

Čo môžeme urobiť my

.jozef Majchrák .časopis .politika 07.03.2015

Na Blízkom východe a na severe Afriky dnes v dôsledku fanatického násilia doslova miznú prastaré kresťanské komunity. Čo môže urobiť Slovensko, ak sa nechceme len bezradne prizerať?

100 miliónov

100 miliónov

.marína Gálisová .časopis .politika 07.03.2015

Open Doors, nezisková organizácia so sídlom v USA, zverejnila správu o prenasledovaní kresťanov, ktorá vyvoláva zhrozenie. Približne sto miliónov kresťanov dnes na svete trpí pre svoju vieru a ich situácia sa rapídne zhoršuje.

.týždeň

Bude na východnom Slovensku východná Ukrajina?

.radovan Bránik .časopis .politika 01.03.2015

Militaristické sklony sa u istého percenta mladých mužov prejavujú bez ohľadu na štátne zriadenie a kultúrnu úroveň spoločnosti. Čo tieto krajiny od seba odlišuje, je spôsob, akým sa vyrovnávajú s týmto fenoménom a ako ho vnímajú.

.týždeň

Sme vo vojne?

.jozef Majchrák .časopis .politika 28.02.2015

Českí generáli otvorene hovoria, že ich krajina sa nachádza v hybridnom konflikte s Ruskom. Ich slovenskí kolegovia zatiaľ na túto tému diplomaticky mlčia. Týka sa táto hrozba aj nás?

.týždeň

Syriza si zarobila na pád

.časopis .politika 28.02.2015

Syriza vyhrala voľby s prostým posolstvom: Zachránime Grékom peniaze a česť pred medzinárodnými inštitúciami, ukončíme brutálne úsporné opatrenia. Prešlo pár týždňov a Syriza spravila čelom vzad. Na rokovaniach v Bruseli prikývla prakticky na všetko. Jej voliči sa môžu oprávnene cítiť zradení.

.týždeň

Šachová partia o Grécko

.lukáš Krivošík .časopis .politika 22.02.2015

Zotrvanie Grécka v eurozóne sa minulý týždeň dostalo na hranu. Aj keď Alexis Tsipras a Janis Varufakis pôsobia ako prefíkaní balkánski obchodníci s koňmi, v skutočnosti sa tu hrala šachová partia o budúcnosť jednej krajiny i spoločnej meny.

.týždeň

Sex, lži, Islamský štát

.časopis .politika 22.02.2015

Bol to mladý Egypťan zo slušnej rodiny. Túžil si vypracovať svaly, živiť sa ako osobný tréner, dobre zarábať a randiť so „super kočkami“. Dnes je tento 22-ročný muž v radoch Islamského štátu. Na Facebooku zverejňuje svoje fotografie so zabitými „neveriacimi psami“.

.týždeň

Rok pred

.jozef Majchrák .časopis .politika 22.02.2015

Parlamentné voľby budú približne o rok. Ako vyzerá aktuálne rozloženie síl a čo sa ešte na ňom do volieb môže zmeniť?

.týždeň

Čo znamená Debaľcevo?

.alexander Duleba .časopis .politika 21.02.2015

Z vojenského hľadiska Debaľcevo znamená úspech separatistov, pretože získali kontrolu nad dôležitým železničným a cestným uzlom, ktorý spája Doneck a Luhansk. Podarilo sa im splniť druhý z troch cieľov ich novoročnej vojenskej ofenzívy: vytlačiť ukrajinské sily z doneckého letiska, obsadiť Debaľcevo a Mariupoľ. Zároveň je pravda, že sa separatistom nepodarilo zajať približne 5-tisíc príslušníkov ukrajinských ozbrojených síl, ktorí sa v „debaľcovskom kotle“ (termín separatistov) ocitli.