Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča
.kultúra
.týždeň

Každému jeho vlastné kino

.matthieu Darras .časopis .kultúra 22.02.2015

Minulý víkend sa skončilo Berlinale, jeden z troch najvýznamnejších filmových festivalov na svete. .týždeň na ňom zastupoval riaditeľ festivalu Torino Film Lab Matthieu Darras a riaditeľ Art Film Festu Peter Nágel.

.týždeň

Naše Oscary

.martin Ciel .juraj Malíček .zuzana Mojžišová .mária Ferenčuhová .eva Križková .časopis .kultúra 22.02.2015

Nech už je odovzdávanie Oscarov akokoľvek jagavé, vždy sú za tým len konkrétni ľudia a konkrétne filmy. Ľudia si pozrú filmy a povedia, ktoré z nich sa im najviac páčili. My sme oslovili piatich slovenských filmových kritikov a dali sme im právo udeliť svojich vlastných Oscarov. Pozrite sa, ktoré filmy ich minulý rok najviac zaujali.

.týždeň

Spoznávame veľké slovenské hlasy

.michaela Mojžišová .časopis .kultúra 14.02.2015

Pred tromi rokmi prišla agentúra KAPOS s koncertným projektom Veľké slovenské hlasy, ktorý chcel k domácemu publiku priviesť našich operných legionárov. Prvým interpretom bol basista Štefan Kocán.

.týždeň

Liek na rany

.tomáš Slaninka .časopis .kultúra 14.02.2015

„Ako nás vyspievam z tohto smútku?“ Islandská umelkyňa pozýva poslucháčov na hudobnú výstavu bolesti a nádeje v uzdravenie.

.týždeň

Dobyvateľka Björk

.časopis .kultúra 14.02.2015

Doteraz najvýraznejším menom v zozname účinkujúcich tohtoročnej Pohody je nepochybne Björk. Umelkyňa, ktorá je na scéne už viac než 30 rokov, stále znovu posúva hranice a aj vďaka tomu patrí medzi ikonické postavy konca 20. a začiatku 21. storočia.

.týždeň

Narodenie smrti

.časopis .kultúra 08.02.2015

Lenke Dusilovej sa minulý rok narodil syn Edward a spolu so skupinou Baromantika vydala album V hodině smrti, ktorý vo februári predstaví na slovenskom turné.

.týždeň

Cítim sa ako pobozkaná

.peter Bálik .časopis .kultúra 08.02.2015

Na Slovensku ju vždy považovali len za herečku, prípadne za spievajúcu herečku, jej spevácka kariéra sa, na rozdiel od susedného Česka, kde ju kritici prirovnávajú k Hane Hegerovej, akosi prehliadala. S novým albumom Jolanka sa to mení. Speváčka Szidi Tobias.