Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

Dobyvateľka Björk

.časopis .kultúra 14.02.2015

Doteraz najvýraznejším menom v zozname účinkujúcich tohtoročnej Pohody je nepochybne Björk. Umelkyňa, ktorá je na scéne už viac než 30 rokov, stále znovu posúva hranice a aj vďaka tomu patrí medzi ikonické postavy konca 20. a začiatku 21. storočia.

.týždeň

Narodenie smrti

.časopis .kultúra 08.02.2015

Lenke Dusilovej sa minulý rok narodil syn Edward a spolu so skupinou Baromantika vydala album V hodině smrti, ktorý vo februári predstaví na slovenskom turné.

.týždeň

Cítim sa ako pobozkaná

.peter Bálik .časopis .kultúra 08.02.2015

Na Slovensku ju vždy považovali len za herečku, prípadne za spievajúcu herečku, jej spevácka kariéra sa, na rozdiel od susedného Česka, kde ju kritici prirovnávajú k Hane Hegerovej, akosi prehliadala. S novým albumom Jolanka sa to mení. Speváčka Szidi Tobias.

.týždeň

Hľadanie čistého tvaru

.filip Olšovský .juraj Kušnierik .časopis .kultúra 01.02.2015

Koncom roka vydali svoj debutový album Colourful Noise, ktorý nahrávali v kodanskom štúdiu. Napriek tomu pôsobia ako skromní chlapci, ktorí však presne vedia, čo chcú. Purist. Rozprávali sme sa s Jurajom Petákom a Alanom Prekopom.

Vladimír Dedeček: Náčelníci sa schádzali do kruhu

Vladimír Dedeček: Náčelníci sa schádzali do kruhu

.matúš Vallo .spoločnosť .kultúra 01.02.2015

Významný slovenský architekt Vladimír Dedeček zomrel vo veku 91 rokov. Prinášame vám archívny rozhovor, ktorý s ním pred pár rokmi robil pre .týždeň terajší primátor hlavného mesta a taktiež architekt, Matúš Vallo.

.týždeň

Ja svoje srdce dám...

.michaela Mojžišová .časopis .kultúra 25.01.2015

Na operetu sa oponenti odjakživa pozerali cez prsty ako na menejcenný zábavný žáner. Mladšiu sestru opery to však vôbec nemusí frustrovať. Publikum ju totiž miluje. Aj na Slovensku vždy živila divadelnú pokladnicu (neraz bez ohľadu na kvalitu predstavení či dokonca samotných diel).

.týždeň

Raz sa to musí zmeniť

.lukáš Osvald .časopis .kultúra 25.01.2015

Je nedeľa v noci a my čakáme v útrobách baru Wuhan Prison na príchod legendárneho čínskeho punkového speváka Wu Wei z kapely SMZB. Práve sa vracia z koncertného turné, a tak sme potešení, že sa chce s nami stretnúť hneď na ceste z letiska v bare, ktorý sám založil.