Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Sme s vami

Sme s vami

.peter Bálik .kultúra 02.07.2018

Od marcového koncertu na bratislavskom Hlavnom námestí až po májovú spomienku v Gregorovciach. Koncerty pre Jána a Martinu, organizované tímom Pohody, si nielen uctili obete vraždy, ale spájali aj slušných ľudí na Slovensku.

.týždeň

Leviatan polemizuje so súčasnosťou

.milo Juráni .kultúra .divadlo 02.07.2018

Vojna a mier je leviatan ruskej literatúry. Tolstého filozofujúci román, rozľahlý ako polia pri Slavkove, na ktorých Napoleon rozdrvil vojská ruského cára Alexandra, naštudoval v SND Marián Amsler. Slávna bitka tvorí aj jeden z najpôsobivejších obrazov inscenácie, ktorá koketuje s filmovou estetikou

Na čo na Pohodu? Na domácu scénu

Na čo na Pohodu? Na domácu scénu

.filip Olšovský .kultúra .pohoda 02.07.2018

Šesť stĺpčekov som venoval headlinerom, a tak sa aspoň v poslednom patrí pozrieť na domácich interpretov. Toto sú tí, kvôli ktorým sa oplatí na Pohode zmeškať aj koncerty veľkých hviezd zo zahraničia.

.týždeň

Minirecenzie 27/2018

.kultúra .minirecenzie 02.07.2018

DIVADLO Timur Vermer: A je tu zas ● FILM Okupácia 1968 ● HUDBA Blame Your Genes: Liquid White

Čo budeme čítať v lete

Čo budeme čítať v lete

.elena Akácsová .kultúra .knižnica 02.07.2018

Oslovili sme autorov, priateľov aj čitateľov .týždňa, aby nám prezradili, aké nové knihy ich nadchli a sú ideálne na dovolenku, lebo sa nedajú len tak ľahko pustiť z rúk. Výber je naozaj pestrý, od beletrie a poézie cez publicistiské a vedecké texty až po pikošky z futbalových šatní.

.týždeň

Košické metro

.milan Kolcun .kultúra .hlas východu 02.07.2018

Už sa objavilo veľa reakcií na Ficov výrok, že na východe nič nie je. Všetky ho negujú a ukazujú, čo všetko tu predsa len je. A ja som dokonca zistil, že na rozdiel od západu a tam lokalizovaného hlavného mesta máme v Košiciach ešte aj podzemku.

.recka týždňa: Para – Našou krajinou

.recka týždňa: Para – Našou krajinou

.filip Olšovský .kultúra 30.06.2018

Kto už niekedy počul nejaký album tejto bratislavskej skupiny, nebude prekvapený. Kto počul všetky albumy Pary, bude sa nudiť.

Americký hudobník Pictureplane ukončí sezónu v A4

Americký hudobník Pictureplane ukončí sezónu v A4

.sponzorované .kultúra 27.06.2018

Na záver sezóny chystá bratislavský A4 – priestor súčasnej kultúry špeciálnu rozlúčkovú a najmä tematickú párty nazvanú „Náš koniec je naším začiatkom“. V nedeľu 1. júla sa už v podvečerných hodinách bude na terase oslavovať prvý prázdninový deň.

Zomrel Fedor Frešo

Zomrel Fedor Frešo

.peter Bálik .kultúra 26.06.2018

Po Mariánovi Vargovi nás opustil aj ďalší člen legendárnej skupiny Collegium Musicum. Basgitarista Fedor Frešo zomrel vo veku 71 rokov. Zlyhalo mu srdce.

Bývalí bojovníci zahodili zbrane a stali sa divadelníkmi v utečeneckom tábore

Bývalí bojovníci zahodili zbrane a stali sa divadelníkmi v utečeneckom tábore

.lucie Šarkadyová .kultúra 24.06.2018

Keď sa povie Palestína, väčšine z nás len sotva zídu na um slová ako kreativita, divadlo či umenie. Skôr to bude vojna, Izrael, nepokoje alebo vôbec nič.