Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.šport
.týždeň

Ďalší problém Seppa Blattera?

.časopis .šport 16.08.2014

Gary Lineker – bývalý kapitán anglickej reprezentácie a v súčasnosti športový komentátor BBC – sa v nedávnom rozhovore vyjadril, že najlepším riešením pre futbalové MS 2022 v Katare by bol bojkot čistých štátov. Prečo také silné slová?

.týždeň

Slovan, Sparta a klubové pomery naruby

.bohumil Stejskal .časopis .šport 10.08.2014

Pred poslednou štvrtinou dvojzápasov tretieho – kľúčového – predkola kvalifikácie Ligy majstrov mali postup na svojej strane obaja majstri krajín bývalého Československa. Posledné polčasy sa však skončili opačne, ako možno pred zápasom očakávala futbalová verejnosť. Vlastne celý uplynulý eurofutbalový týždeň obrátil aspoň na jedno leto pomery medzi českými a slovenskými klubmi tak trochu naruby.

.týždeň

Cesta ako cieľ

.marcel Merčiak .časopis .šport 20.07.2014

Vždy boli vpredu a tlačili sa do finále každého šampionátu. Vždy reagovali na trendy futbalu a nikdy v ňom nestáli bokom. Vždy mali visačku turnajového mužstva, ale teraz im už väčšina pripisuje vysoké body aj za umelecký dojem. Nemci.

.týždeň

MS 2014 – Pád impéria

.marcel Merčiak .časopis .šport 13.07.2014

História najväčšej futbalovej krajiny bude rozdelená na dve etapy. Na obdobie pred 8. júlom 2014 a na obdobie po ňom. Proklamovaná kolízia superveľmocí sa zmenila na kataklizmu Brazílie. Čierna mora z Belo Horizonte, pre Brazíliu už navždy „ten zápas“.

.týždeň

Turnaj skvelých brankárov

.peter Bálik .časopis .šport 05.07.2014

Každé majstrovstvá sveta vo futbale majú svojich hrdinov, no v Brazílii nimi nie sú ani útočníci alebo záložníci. Výkonmi najviac vyčnievajú brankári.

.týždeň

Impulzy od vyradených

.marcel Merčiak .časopis .šport 05.07.2014

Tento text píšem vo chvíľach, keď sa teším na štvrťfinále. História MS si nepamätá, aby sa takto vysoko dostali len víťazi základných skupín, aby bolo osem mužstiev po štyroch zápasoch šampionátu bez prehry.

.týždeň

Mundial 2014 – druhý týždeň

.marcel Merčiak .časopis .šport 29.06.2014

Dlhé mesiace to bola pre tímy cesta do Brazílie, na MS 2014. Pre polovicu z nich sa trasa otočila – šestnásti sú už na ceste z Brazílie. Medzi nimi traja semifinalisti ME 2012 a práve ich vyradenie plus rýchly koniec Anglicka sú najväčším prekvapením mundialu.

.týždeň

Kings, Blackhawks, Bruins

.pavol Gašpar .časopis .šport 22.06.2014

„Dúfam, že prinesieš Stanley cup,“ povedal Marián Mariánovi. Sklamaný Hossa po neúspešnom finále Západnej konferencie zadal natešenému Gáboríkovi úlohu, ktorú kanonier kráľov splnil.

.týždeň

Súmrak bohov

.marcel Merčiak .časopis .šport 22.06.2014

Trón pre majstra sveta sa uvoľnil tak rýchlo ako nikdy predtým. Španielska nadvláda sa skončila. Supertím, ktorý vyhral tri veľké šampionáty za sebou, stratil víťaznú mentalitu a schopnosť zvládnuť všetky príkoria. Holandsko a Čile otvárajú novú kapitolu MS 2014.

.týždeň

Mundial v svätej zemi

.marcel Merčiak .časopis .šport 14.06.2014

Keď sa povie Brazília, znie to vo futbale ako božstvo, bájne mystérium, ako zhmotnenie imaginácie o kráse. Brazília – to je šiesty zmysel pre futbal, to je jogo bonito, nádherná hra, ktorá našla v krajine pod Kristovou sochou zasľúbenú zem.