Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.šport
.týždeň

Anastasia a jej prepáčte

.eva Čobejová .časopis .šport 15.02.2014

„Prepáčte mi to!“ boli prvé slová Kuzminovej v cieli, keď vo svojom druhom štarte na olympiáde v Soči nezopakovala svoje medailové umiestnenie. Anastasia Kuzminová sa neospravedlňovala prvý raz.

.týždeň

Hry horúce, studené, Nastine.

.marcel Merčiak .časopis .šport 15.02.2014

V olympijskej publikácii Imricha Hornáčka o Mníchove a Sappore 1972 má kapitola o biatlone názov „Bež a páľ!“ Biatlon bol vtedy pomerne mladým olympijským športom (v programe od 1960), mal dve disciplíny (preteky na 20 km a štafetu). Dnes by sme mohli jeho čarovnú formulku rozšíriť na „rýchlo bež a rýchlo páľ!“

.týždeň

Soči zoči-voči

.marcel Merčiak .časopis .šport 09.02.2014

Majú to byť Putinove hry, teda presnejšie povedané zimná olympiáda Putinovho Ruska. Nebyť návštevy ruského prezidenta na zasadnutí MOV v lete 2007 v Guatemale a nebyť jeho prejavu v angličtine, sotva by sa dnes v Soči konali.

.týždeň

Superbowl 2014

.bohumil Stejskal .časopis .šport 02.02.2014

V noci na pondelok si Amerika tradične sadla pred televízory a tri hodiny sa venovala národnému športu. Hral sa Superbowl. Tentoraz postúpili do boja o trofej Denver Broncos a Seattle Seahawks. A ako to už v krajine superlatívov býva, zápas to bol historický.

.týždeň

Cibulkovej breakthrough

.bohumil Stejskal .časopis .šport 26.01.2014

„Breakthrough“ definuje anglický slovník ako významný či náhly posun, alebo úspech, ktorý spôsobil odstránenie bariéry brániacej progresu. Používa sa v športe v prípadoch, keď sa atlétovi podarí dostať sa na úplný vrchol svojej disciplíny.

.týždeň

Sme športoví blázni

.štefan Hríb .peter Bálik .časopis .šport 23.11.2013

Jeho agentúra je príkladom, že šport na Slovensku sa dá robiť aj bez veľkých peňazí, dokonca aj bez štátnych dotácií. Dôkazom toho je dnes atmosféra na basketbalovom Interi. Pred dvoma rokmi tak chodili len tri stovky ľudí, dnes je tam atmosféra ako v časoch federálnej ligy. Roman Šmotlák.

.týždeň

Dobrá skúsenosť

.marcel Merčiak .časopis .šport 03.11.2013

Každá účasť na majstrovstvách sveta je pre slovenský futbal výnimočnou udalosťou a šampionát do 17 rokov v Spojených arabských emirátoch nebol výnimkou.

.týždeň

Zlý sen

.marcel Merčiak .časopis .šport 27.10.2013

Bola to kvalifikácia obrovského prešľapu. Štvrtá, počas ktorej sme menili trénera. Deviata z desiatich, z ktorej sme nepostúpili. Na dva najlepšie tímy sme stratili priepastných 12 bodov – v skupine, o ktorej sme si mysleli, že je na ceste do Brazílie 2014 schodná.

.týždeň

Ve(tte)likán

.mário Gešvantner .časopis .šport 27.10.2013

Bučanie, invektívy aj podozrievania z podvodov. Vládca Formuly 1 Sebastian Vettel zvláda nielen súperov na trati.

.týždeň

35. kilometer

.mikuláš Dzurinda .časopis .šport 06.10.2013

Čo je potrebné na zvládnutie maratónu? Myslím, že predovšetkým povaha a aj isté základné predpoklady. Ako každú činnosť, aj maratón treba mať v prvom rade rád.