Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.politika
.týždeň

Keď úraduje Paška

.fero Múčka .jozef Majchrák .časopis .politika 08.11.2014

Kauza piešťanského cétečka obnažila viacero vecí. Niečo povedala o tom, aké osoby sedia v orgánoch, ktoré riadia také citlivé inštitúcie, akými sú nemocnice. Opäť poukázala na šafárenie v zdravotníctve a na osoby, ktoré sa pohybujú v pozadí. A naplno tiež odhalila jeden veľký Ficov politický problém.

.týždeň

Voľby v srdci Ukrajiny

.jozef Majchrák .časopis .politika 02.11.2014

Krajina, ktorá tento rok dominovala svetovým správam, si len niekoľko mesiacov po prezidentských voľbách volila nový parlament. Kto sú víťazi a porazení a čo sú najväčšie prekvapenia?

.týždeň

Procházkove nové šaty

.jozef Majchrák .časopis .politika 02.11.2014

Strana Sieť sa rozhodla stiahnuť svoju kandidátku v Bratislave a jej líder vyzval pravicu na jednotný postup proti Smeru. Namiesto potlesku sa však objavili pochybnosti.

.týždeň

Dobrý richtár je dobrý gazda

.lukáš Krivošík .časopis .politika 25.10.2014

Do komunálnych volieb zostávajú ešte tri týždne. Niekoľko mimovládnych organizácií predstavilo zaujímavé projekty, ktoré porovnávajú výkony samospráv miest a obcí. No Slovensko potrebuje aj hlbšiu diskusiu o tom, čo vlastne robí dobrého starostu alebo primátora.

.týždeň

Brutálny budíček

.časopis .politika 25.10.2014

Dňa 23. októbra sa v kanadskom hlavnom meste ozývali výstrely. Prvý padol pri pamätníku obetí prvej svetovej vojny. Ostatné priamo v budove parlamentu. Kanada sa zobudila do nepríjemnej reality, ktorú doteraz mnohí brali len ako veľmi nepravdepodobnú možnosť.

.týždeň

Krajina, ktorá hovorí ANO?

.tomáš Němeček .časopis .politika 19.10.2014

České komunálne a senátne voľby zvyčajne predstavujú priebežný barometer spokojnosti s vládou. V tom prípade súčasná vláda dopadla dobre, očarenie Čechov Andrejom Babišom trvá.

.týždeň

Kurdi – nádej aj problém

.časopis .politika 19.10.2014

Bol studený parížsky január minulého roku, dve hodiny po polnoci, keď na Rue La Fayette v budove Kurdského informačného centra objavili tri mŕtve telá. Tri kurdské ženy, prevŕtané viacerými guľkami. Záhadná vražda, stále nevyriešená, vyvoláva otázniky, ktoré rezonujú aj dnes.

.týždeň

Pakistan mlčí

.ivan Vrubeľ .časopis .politika 12.10.2014

Je mi čudné, ale aj nie je, ako málo sa v Pakistane píše o Islamskom štáte. Po všetkom tom, čo som tu zažil, a čo o Pakistane viem (len dve krajiny majú v názve slovo „islamská“, a to práve Pakistan a Irán), by som si povedal, že IS bude denne na prvých stránkach tlače. Nie je. Prečo asi?

.týždeň

So mnou prichádza politika

.jozef Majchrák .časopis .politika 12.10.2014

Nový šéf Európskej komisie Jean-Claude Juncker sa v novembri ujme vlády nad Bruselom a v hlavnom európskom meste začínajú veriť na príchod nových časov.

.týždeň

Prečo nám Rusko robí zle

.fero Múčka .časopis .politika 12.10.2014

Keď chce Rusko ukázať Západu vojenskú silu, pošle stíhačku preletieť sa nad pobaltské krajiny. Niečo podobné skúša aj pri dodávkach plynu a so Slovenskom.