Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .časopis .politika

Rozsudok nad Davidom Rathom zaznie na Krajskom súde v Prahe tento štvrtok o 13. hodine. Ale vopred vám poviem, ako to dopadne.

Dlhoročný poslanec a stredočeský hajtman mal minulý týždeň záverečnú reč, ktorú prednášal tri dni – čistého času trvala 12 hodín. To je výkon hodný Fidela Castra, rekord v modernej histórii českej justície. (Záverečná reč štátneho zástupcu trvala šesť hodín, ale týkala sa všetkých jedenástich obžalovaných.) Takáto slovná povodeň však ukazuje slabosť, nie silu.

Dôkazov proti Davidovi Rathovi je prosto príliš veľa. Odpočúvania ukazujú, že rozhodoval, koho vpustiť do verejného obstarávania; sú tu záznamy, ktoré si viedli jeho vyberači úplatkov; do miestností, v ktorých sa delila korisť, polícia umiestnila priestorový odposluch; dôkazy završuje sedem miliónov korún v škatuli od vína, s ktorými zásahová jednotka Ratha zadržala.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite