Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča
.politika
.týždeň

Kríza prerastá do vojny

.alexander Duleba .časopis .politika 06.09.2014

Dňa 25. augusta prezident Petro Porošenko rozhodol o rozpustení ukrajinského parlamentu a oznámil, že predčasné parlamentné voľby sa uskutočnia 26. októbra 2014. O deň neskôr, 26. augusta, sa začala otvorená invázia jednotiek ruskej armády na územie Ukrajiny.

.týždeň

Tuskovo rozhodnutie

.jaroslav Daniška .časopis .politika 06.09.2014

Poľský premiér Donald Tusk sa stane novým prezidentom Európskej únie. Pre mnohých je to triumf poľskej diplomacie a jeho osobne, čo to však bude znamenať pre jeho krajinu a stranu?

.týždeň

Na súde s Výbohom

.boris Kršňák .časopis .politika 06.09.2014

Minulý týždeň vypovedal na súde v Prahe blízky priateľ Roberta Fica. Niekdajší obchodník so zbraňami Miroslav Výboh mal objasniť podozrenie, či došlo pri nákupe obrnených transportérov Pandur v Česku ku korupcii na najvyšších miestach. A aj to, či boli pri úplatku za 18 miliónov eur aj Slováci.

.týždeň

Minulosť sudcu Hudáka

.marek Vagovič .časopis .politika 06.09.2014

Kandidát na predsedu Najvyššieho súdu Daniel Hudák študoval pred revolúciou marxizmus. K absolvovaniu školy, ktorá vychovávala aj nomenklatúrne komunistické kádre, sa však oficiálne nepriznáva.

.týždeň

Kto po Harabinovi? Časť dva.

.jozef Majchrák .časopis .politika 31.08.2014

V polovici septembra budú členovia Súdnej rady opäť voliť predsedu Najvyššieho súdu. Dočkáme sa konečne nástupcu Štefana Harabina na kľúčovom poste justície?

.týždeň

Nikomu žiadne práva neberieme

.jozef Majchrák .časopis .politika 31.08.2014

Rozhovor s právnikom a hovorcom Aliancie za rodinu Antonom Chromíkom o motívoch, cieľoch a šanciach referenda o ochrane rodiny.

.týždeň

Kováčik s Čižnárom v akcii

.marek Vagovič .časopis .politika 23.08.2014

V posledných dňoch sa udiali dva útoky na rešpektovaných prokurátorov Jána Hrivnáka a Jozefa Čentéša. Hoci ide o odlišné príbehy, motív je rovnaký: vedenie prokuratúry, spriaznené so stranou Smer, chce umlčať a následne odstaviť svojich kritikov.

.týždeň

Putin sa asi prepočítal

.časopis .politika 23.08.2014

Nedávno sa vrátila z nepokojnej Ukrajiny, ktorú v priebehu šestnástich dní prešla zo západu až k ruským hraniciam. Hovorí, že tam zaznamenala narastajúcu vlnu vlastenectva, ktorá môže rozhodnúť konflikt v prospech Kyjeva. Česká reportérka Petra Procházková.

.týždeň

Neznáma Ukrajina

.radovan Bránik .časopis .politika 23.08.2014

Celý dospelý život pre mňa Ukrajina neznamenala nič. Vedel som, že existuje a občas som čítal hororový príbeh o mafii, ktorá si neberie servítky. Potom sa začala neznáma krajina búriť a médiá boli plné obrazov a správ, ktoré sa nedali ignorovať. Netušil som, že sa môj príbeh čoskoro pretne s príbehom ľudí z oboch strán majdanských barikád.

.týždeň

Irak v rozvrate

.časopis .politika 16.08.2014

Krajina, z ktorej v poslednom období prichádza najviac poplašných správ, sa nazýva Irak. Paradoxne je to presne tá krajina, ktorá mala ešte nie tak dávno aspoň zdanlivo šancu na relatívne pokojnú existenciu.