Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.politika
.týždeň

Koniec nenávisti

.jaroslav Daniška .časopis .politika 04.10.2014

Nová poľská vláda Ewy Kopaczovej získala pohodlnú väčšinu v parlamente a ujala sa vlády.

.týždeň

O bájnej Iliride

.filip Tesař .časopis .politika 28.09.2014

Znie to ako ďalšia kapitola v príbehu o separatistoch Európy. V centre macedónskej metropoly Skopje navrhol veterán albánskej politiky Nevzat Halili, aby sa Macedónsko rozdelilo na kantóny. Odvolal sa na neoficiálne albánske referendum z roku 1992 a vyhlásil albánsku republiku Iliridu.

.týždeň

Porazená Ukrajina

.luboš Palata .časopis .politika 28.09.2014

Je krásne popoludnie na prelome leta a jesene. Kyjevský Chresčatyk sa kúpe v slnečných lúčoch, okolo kvetinových záhonov na Majdane korzujú mamičky s kočíkmi, v kaviarňach pri stolíkoch posedávajú študenti. Mám pocit, akoby sa mi celá tá ukrajinská revolúcia, ktorej tu miestni nepovedia inak ako Majdan, len prisnila.

.týždeň

Prezident, referendum a pokora

.ján Mazák .časopis .politika 28.09.2014

Prezident republiky Andrej Kiska podal návrh na konanie o predmete referenda. Dôvodom boli pochybnosti či sa predmet ľudovej iniciatívy netýka základných práv a slobôd.

.týždeň

Médiá v krajine oligarchov

.marek Vagovič .časopis .politika 28.09.2014

Snaha oligarchu Jaroslava Haščáka napochodovať aj do denníka SME vzbudzuje v mnohých obavy. Tieto noviny sú totiž poslednou vplyvnou baštou serióznej žurnalistiky, ktorá sa snaží pozerať mocným na prsty. Je na Slovensku ohrozená sloboda prejavu?

.týždeň

Moc Jaroslava Haščáka a jej hranice

.jaroslav Daniška .časopis .politika 28.09.2014

Keď koncom augusta Jaroslav Haščák oslavoval svoje 45. narodeniny, mohol okrem symbolických štyridsiatich piatich sviečok sfúknuť aj tri navyše.

.týždeň

Kam sa stráca SDKÚ?

.martin Slosiarik .časopis .politika 21.09.2014

Slovenskú demokratickú a kresťanskú úniu (SDKÚ) čaká cez víkend mimoriadny kongres. Aké sú jej šance na politické prežitie?

.týždeň

Koniec éry doktora Harabina

.jozef Majchrák .časopis .politika 21.09.2014

Súdna rada zvolila nových ľudí na čelo Najvyššieho súdu a Súdnej rady. Popri úvahách, čo tieto zmeny prinesú, je to aj príležitosť na zhodnotenie toho, čo im predchádzalo.

.týždeň

Fast track Šefčovič

.jozef Majchrák .časopis .politika 13.09.2014

Maroš Šefčovič bude v novej Európskej komisii riadiť silný ekonomický rezort. Je to úspech Roberta Fica a jeho diplomacie?

.týždeň

Moskva teraz

.anastasia Sevastyanová .časopis .politika 13.09.2014

Moskva nie je len hlavným mestom, ale aj centrom, v ktorom sa spája všetko, čo sa v Rusku deje. Akým životom si žije počas aktuálnej ukrajinskej krízy?