Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

U2, Prince, Cohen, Tweedy, Foo Fighters....

.peter Bálik .časopis .kultúra 06.09.2014

Nový album od írskej skupiny U2 bude asi najočakávanejším titulom jesenných mesiacov.

.týždeň

Bohatý jesenný zber

.peter Bálik .časopis .kultúra 06.09.2014

Korben Dallas, Jana Kirschner, Richard Müller alebo Zlokot, to je iba časť albumov od slovenských hudobníkov, ktorá na nás čaká v najbližších mesiacoch. Tento rok to opäť vyzerá na bohatú jesennú úrodu.

.týždeň

Filmy, ktoré treba vidieť

.časopis .kultúra 01.09.2014

Desiateho septembra sa v Piešťanoch začne 9. ročník filmového festivalu Cinematik. Ktoré filmy by ste si na ňom nemali nechať ujsť?

.týždeň

Mení sa to v náš prospech

.peter Bálik .časopis .kultúra 01.09.2014

Od deväťdesiatych rokov je DJ, od roku 2000 organizuje festival Wilsonic, niekoľko rokov aj festival Electronic Beats a od minulého roku aj festival Waves, ktorého oficiálny prvý ročník bude 3. až 5. októbra v Bratislave. Tibor Holoda.

.týždeň

Konvergencie: Radosť z hudby

.andrej Šuba .časopis .kultúra 31.08.2014

Medzinárodný festival komornej hudby Konvergencie sa za pätnásť rokov vyprofiloval na miesto inšpirujúcich (nielen) hudobných stretnutí.

.týždeň

58345 Mumintroll

.michaela Vagovičová .časopis .kultúra 23.08.2014

Fín, ktorý nepozná jej meno, pravdepodobne neexistuje. Legendárnymi sa stali najmä jej muminovské príbehy, ktoré boli preložené do tridsiatich jazykov. Tento mesiac si pripomíname sté výročie narodenia Tove Jansson.

.týždeň

Nový model rádia?

.peter Bálik .časopis .kultúra 23.08.2014

Od prvého septembra oficiálne štartuje nové internetové New Model Radio, ktoré je zamerané prevažne na svetovú a domácu alternatívnu scénu. Akú šancu má toto rádio v našom priestore na prežitie?

.týždeň

Ján Bohdan Hroboň

.časopis .kultúra 23.08.2014

Narodil sa v roku 1938, zomrel – podľa mnohých z nás, čo sme ho poznali akosi priskoro – v januári 2006. Jeden z najvýznamnejších evanjelických farárov na Slovensku, Ján Bohdan Hroboň. Tento rok vyšla kniha jeho kázní a esejí.