Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

Dopĺňajúce sa svety

.časopis .kultúra 21.09.2014

Výtvarník a odborník na komunikáciu Martin Knut je členom správnej rady Danubiany a komunikačným poradcom Kunsthalle. Zaujímalo nás, ako vníma tieto dve umelecké inštitúcie.

.týždeň

Dve galérie – dva svety

.časopis .kultúra 21.09.2014

Ôsmeho septembra bola otvorená rekonštruovaná Galéria Danubiana (odvtedy má oficiálny názov Danubiana Meulensteen Art Museum), a 19. septembra sa prvýkrát pre verejnosť otvorila bratislavská Kunsthalle. Juraj Kušnierik píše o Kunsthalle, Andrej Bán o Danubiane.

.týždeň

Knižky, autorky, klasici

.časopis .kultúra 14.09.2014

V utorok 16. septembra bude už po deviaty raz udelená cena Anasoft litera. Toto rešpektované ocenenie zrkadlí stav slovenskej literatúry.

.týždeň

U2 sa vrátili do veku nevinnosti

.peter Bálik .časopis .kultúra 14.09.2014

Po piatich rokoch čakania sa írska skupina U2 vrátila s novým albumom, ktorého vydanie prekvapivo oznámila v rámci predstavovania nového modelu iPhone.

.týždeň

Bez práce nie je dizajn

.elena Akácsová .časopis .kultúra 14.09.2014

Práca je všade naokolo. Práca v jej mnohorakých podobách je témou druhého ročníka festivalu Bratislava Design Week, ktorý si budúci týždeň rozloží svoju centrálu v budove, kde sa už roky nepracovalo. Nielen o novej podobe práce hovoríme s jeho riaditeľkou Ľubicou Hustou.

.týždeň

Otázka smrti, otázka života

.mária Miklušičáková .časopis .kultúra 06.09.2014

Dobrovoľné siahnutie po smrti v sebe nesie túžbu po živote, ktorý nemá. Otázka smrti je preto otázkou života. Aj toto sa dozvedáme z troch kníh o smrti, ktoré sa v posledných mesiacoch dostali do slovenských kníhkupectiev.

.týždeň

Taliansko nikdy nesklame

.matthieu Darras .časopis .kultúra 06.09.2014

Filmový festival v Benátkach sa opäť konal na pozadí politických nepokojov. Našťastie sa talianski filmári už naučili, ako z mrazivej reality tvoriť vynikajúce filmy. Stačí sa pozrieť na diela ako Anime Neri, La Trattativa a Belluscone, Una storia siciliana, ktoré predstavovali zlaté momenty festivalu.

.týždeň

Monikine prázdniny

.časopis .kultúra 06.09.2014

Prvý album nového školského roku má názov Prázdniny. Vo vydavateľstve Slnko Records ho vydáva duo Monikino kino.