Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

Krobot: Prijať svoj údel je veľká vec

.peter Bálik .časopis .kultúra 12.10.2014

Český režisér a herec Miroslav Krobot o tom, prečo Díra o Hanušovic nie je len obyčajnou komédiou.

.týždeň

Ako sa žije v diere?

.peter Bálik .časopis .kultúra 12.10.2014

Do slovenských kín prichádza nová česká čierna komédia Díra u Hanušovic. Na režisérsku stoličku si prvýkrát sadol Miroslav Krobot, do hlavných úloh obsadil hercov pražského Dejvického divadla. V čom oneskorený debutant prekvapil a čo mu nevyšlo?

.týždeň

Som atrakcia Oravy

.peter Belan .časopis .kultúra 06.10.2014

V septembri uplynulo sto rokov od narodenia oravskej maliarky Márie Medveckej. Toto výročie si pripomenieme trochu netradične – veľmi osobnými a originálnymi fragmentmi spomienok, ktoré zaznamenal jej syn, lekár Peter Belan.

.týždeň

Spev som nebrala vážne

.peter Bálik .časopis .kultúra 05.10.2014

Po víťazstve v prvej sérii SuperStar nahrala dva popové albumy, ktoré prepadli. Vtedy si povedala, že buď spraví konečne niečo, na čo bude hrdá, alebo s hudbou sekne. Katarína Koščová.

.týždeň

Päťdesiatiny BHS

.andrej Šuba .časopis .kultúra 28.09.2014

Do nedele budú v hlavnom meste pokračovať Bratislavské hudobné slávnosti. Festival, ktorý sa pýši statusom najvýznamnejšieho domáceho podujatia klasickej hudby, si tento rok pripomína 50. výročie svojej existencie.

.týždeň

V správny čas na správnom mieste

.eva Planková .časopis .kultúra 28.09.2014

Patrí k najvyhľadávanejším zjavom na súčasnej medzinárodnej opernej i koncertnej scéne. Rád sa však vracia domov na Slovensko, kde v závere uplynulej sezóny nahral a na prezentácii spojenej s koncertom uviedol svoje prvé profilové CD s piesňami Mikuláša Schneidra Trnavského. Tenorista Pavol Bršlík.

.týždeň

Sto rokov nezvestný

.michaela Vagovičová .časopis .kultúra 28.09.2014

V septembri v roku 1914 sa v Ľvovskej oblasti oddelila od ustupujúcej rakúsko-uhorskej jednotky subtílna postava. Vyčerpaný vojak si ľahol vedľa cesty, že počká na svoju smrť. Od toho dňa je František Gellner nezvestný.

.týždeň

Divadelná Európa na Divadelnej Nitre

.redakcia .časopis .kultúra 21.09.2014

V piatok sa začína najvýznamnejší medzinárodný divadelný festival na Slovensku. Najvýznamnejší preto, lebo slovenským divadelníkom a divadelným fanúšikom na niekoľko dní otvorí okno do divadelnej Európy.

.týždeň

Si v podstate služobník

.časopis .kultúra 21.09.2014

Narodila sa v Banskej Bystrici, žila na Ibize, v Berlíne, Barcelone. V súčasnosti sa pohybuje medzi Bratislavou, Prahou a Parížom. Od detstva spieva a hovorí, že umelec je vo svojej podstate služobník. Talentovaná pesničkárka a skladateľka Ivana Mer.