Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

Explózia srdca

.štefan Chrappa .časopis .kultúra 17.08.2014

Heavy metal je časťou veľ kej rodiny, ktorá sa označuje pojmom extrémna gitarová hudba. Pre laikov je každá tvrdá gitarová muzika heavy metal.

.týždeň

Spoveď duše

.juraj Jordán Dovala .časopis .kultúra 17.08.2014

V roku 1980 mi kamarát pustil na kotúčaku kapelu AC/DC, potom Iron Maiden, Judas Priest a Motörhead... Objavil som nový svet ako Krištof Kolumbus, keď narazil na Ameriku.

.týždeň

Hlas magickej rebelky

.časopis .kultúra 16.08.2014

V deň výročia sovietskej okupácie Československa bude mať v bratislavskom kine Lumiére slovenskú premiéru dokument Olgy Sommerovej o Marte Kubišovej.

.týždeň

Tajomné temno v duši

.matúš Zajac .časopis .kultúra 16.08.2014

Od detstva som mal prístup k skvelej muzike, pretože moja mama Alta Vášová pracovala a kamarátila sa s takými muzikantmi ako Dežo Ursíny, Jaro Filip či Marián Varga.

.týždeň

Odvahu!

.vladislav Gális .časopis .kultúra 16.08.2014

Keď sa ma kedysi dávno niekto spýtal, prečo počúvam metal, bol som pripravený podať vášnivý výklad, plný argumentov, prečo je metal úžasná a nespravodlivo zatracovaná hudba.

.týždeň

Extrémna hudba

.časopis .kultúra 16.08.2014

Keď čítate tento článok, festival Gothoom pri jazere Tajch v Novej Bani sa už skončil. Fanúšikovia, vystupujúci umelci aj oganizátori boli spokojní, obyvatelia mesta to – dúfajme – tiež v zdraví prežili a vydržali.

.týždeň

Prichádza vlna pesničkárok

.peter Bálik .časopis .kultúra 10.08.2014

Nikdy predtým sa neobjavilo na slovenskej hudobnej scéne toľko pesničkárok ako práve teraz. Vybrali sme štyri zaujímavé speváčky, ktoré si skladajú vlastné pesničky a ktorých hudobná kariéra sa ešte len začína.