Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča
.kultúra
.týždeň

Svet podľa Morrisseyho

.peter Bálik .časopis .kultúra 28.07.2014

Veríte, že na svete chodí kríženec Karla Gotta a Johnnyho Rottena zo Sex Pistols? Nie? A čo napríklad britský spevák Morrissey? S českým kráľom popu ho spája pátos a fantastický spevácky prejav, s Rottenom zas ostrý jazyk a punkové postoje.

.týždeň

Pohodové momenty šťastia

.časopis .kultúra 21.07.2014

Je to ako film. Začal sa v stredu pred obedom príchodom na letisko, skončil sa v slnečné nedeľné ráno Ľaliou poľnou na konci bohoslužieb. Ako každý dobrý film, aj tento dlho zostáva v mysli a vracia sa v spomienkach. Pohoda.

.týždeň

Slnečná Emilíana a tma

.časopis .kultúra 13.07.2014

V utorok, 15. júla vystúpi v bratislavskom klube MMC jedna z najznámejších a najzaujímavejších islandských pesničkárok Emilíana Torrini.

.týždeň

Knihy k vode

.časopis .kultúra 06.07.2014

Isaac Bashevis Singer, Michal Viewegh, Gary Shteyngart, Ernest Hemmingway, Mika Waltari, J. M. Coetzee alebo detektívky či knihy o histórii. To je niekoľko našich tipov na knihy k vode.

.týždeň

Pohoda medzi minulosťou a prítomnosťou

.peter Bálik .časopis .kultúra 29.06.2014

Suede, The Afghan Whigs, Seasick Steve, Tame Impala, Mogwai alebo Banjo Band Ivana Mládka. Tieto kapely by som si nechcel na tohtoročnej Bažant Pohode nechať ujsť.

.týždeň

Celkom dobrá sezóna

.michaela Mojžišová .časopis .kultúra 29.06.2014

Jedenásť operných premiér a viac než 250 predstavení. Taká je kvantitatívna bilancia sezóny 2013/2014 na slovenských profesionálnych scénach. K tomu pripočítajme opernú časť 41. ročníka Zámockých hier zvolenských, augustovú inauguráciu nového open-air festivalu Viva Verdi!, opernú podkapitolu nultého ročníka festivalu Eurokontext v SND či zrod nového poloprofesionálneho telesa Komorná opera Bratislava a dospejeme k pocitu, že opere sa na Slovensku nevodí zle. Nevyprchá optimizmus pri pohľade na kvalitatívnu stránku veci? Aká v skutočnosti bola operná sezóna 2013/2014?