Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

Nikdy nevieme, čo príde

.peter Bálik .časopis .kultúra 03.11.2014

Pochádza z Londýna, chodil do školy pre ťažko zvládnuteľné deti, no od detstva sa venuje hudbe. Spolupracoval so skupinami Moloko či Zero 7, stal sa vyhľadávaným producentom. Žije a tvorí s Janou Kirschner. Minulý týždeň vyšiel ich najnovší spolučný album Moruša: Čierna.

.týždeň

Listovanie v módnom časopise

.michaela Mojžišová .časopis .kultúra 26.10.2014

Štátna opera v Banskej Bystrici je dlhodobo slovenským lídrom v rekognoskácii neprebádaných operných zákutí. Pre svoje publikum objavila diela, z ktorých nejedno patrí aj v svetových reláciách k dramaturgickým raritám.

.týždeň

Novembrové spisovateľské šialenstvo

.katarína Uhrová .časopis .kultúra 26.10.2014

Zasa ste dočítali knihu s istotou, že vy takú a lepšiu dáte počas jazdy v špičke? Smelo skúšajte, november je mesiac tvorivého písania. Kým sa skončí, napíšte 50 000 slov vlastného románu.

.týždeň

Tisíc izieb Deža Ursinyho

.peter Bálik .časopis .kultúra 26.10.2014

Táto nahrávka roky kolovala len rukami zberateľov a zasvätencov, až na jeseň tohto roku konečne vyšla po dvadsiatich piatich rokoch oficiálne na CD pod názvom Tisíc izieb. Tento živák je výnimočný v tom, že ide o najlepší dochovaný záznam koncertu Deža Ursinyho.

.týždeň

Návrat dvoch mágov

.tomáš Slaninka .časopis .kultúra 19.10.2014

Obaja začínali v Británii na konci osemdesiatych rokov. Ovplyvnili niekoľko hudobných scén, súčasnú generáciu hudobníkov a spôsob, akým konzumujeme inteligentnú hudbu. Kým od Aphexa Twina sme očakávali novú nahrávku niekoľko rokov, o tej od Thoma Yorka sme ani len nerozmýšľali. Kam sa teda posunuli títo hudobní mágovia?

.týždeň

Viem, že na to mám

.časopis .kultúra 19.10.2014

Prežil pestrý život dobroduha, žil v emigrácii a fotil pre popredné svetové magazíny. Nedávno otvoril v Stredoeurópskom dome fotogafie v Bratislave výstavu Domovina. Antonín Kratochvíl.

.týždeň

Bratislavský operný oktoberfest

.michaela Mojžišová .časopis .kultúra 12.10.2014

Úvod októbra sa niesol v znamení vokálneho hodovania nielen na špičkovo obsadených jubilejných Bratislavských hudobných slávnostiach, ale aj na reprízach v Opere SND.