Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko odmietlo vystúpiť na zasadnutí BR OSN v súvislosti s útokmi na Odesu

.tasr .svet

Na zasadnutí BR OSN k Odese stály predstaviteľ Ukrajiny pri OSN Sergij Kyslycja povedal, že rakety zasiahli v meste 29 historických a kultúrnych pamiatok.

Rusko odmietlo vystúpiť na zasadnutí BR OSN v súvislosti s útokmi na Odesu SITA/AP Photo/Jae C. Hong

rusko odmietlo vystúpiť na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN (BR OSN) zvolanom v reakcii na nedávne ruské útoky na ukrajinské prístavné mesto Odesa. TASR správu prevzala vo štvrtok zo stanice Sky News a agentúry AP.

Spor sa začal už na začiatku zasadnutia BR OSN k rozdelenej pravoslávnej cirkvi na Ukrajine, o ktoré požiadalo Rusko. Zástupca ruského veľvyslanca pri OSN Dmitrij Poľanskij namietal, že Británia, ktorá predsedá BR OSN, povolila len dvoch rečníkov. Poľanskij obvinil Londýn zo zaujatosti, cenzúry a obštrukcií.

Následne Poľanskij povedal, že Rusko „na znak nesúhlasu“ nevystúpi na zasadnutí BR OSN, o ktoré požiadala Ukrajina v reakcii na útoky v Odese. Rokovaciu sálu opustil na konci zasadnutia. Prístavy v Odeskej oblasti sú častým terčom ruských útokov po nedávnom odstúpení Moskvy od čiernomorskej obilnej dohody.

Na zasadnutí BR OSN k Odese stály predstaviteľ Ukrajiny pri OSN Sergij Kyslycja povedal, že rakety zasiahli v meste 29 historických a kultúrnych pamiatok.  Útoky sú podľa neho zamerané aj „na odstránenie konkurenta na trhu, zámerné zvyšovanie cien potravín vo svete a na vytváranie zisku na úkor miliónov ľudí na celom svete, ktorí budú trpieť.“

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite