Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefánik by ich z Bradla hnal svinským krokom

.eugen Korda .názory

Predseda vlády a zvolený prezident nemohli odolať. Jednoducho, výročie Štefánikovej smrti je veľkou príležitosťou a pokušením aspoň trochu sa vykúpať v žiari jeho slávy, vylepšiť si svoj image a ako inak, zneužiť ho na vlastnú propagandu.

Eugen Korda

v sobotu vládne limuzíny vyviezli na Bradlo Roberta Fica a Petra Pellegriniho. Dostavil a aj vládny komparz, čestná stráž a potom sa tam už len rečnilo, rečnilo a rečnilo. Predseda vlády hneď v úvode citoval z Kollárovej básne „Slávy dcera“ práve tú pasáž, v ktorej nám básnik odporúča uchýliť sa do bezpečnej náruče Ruska. 

Nie, neurobil to len tak, náhodou. Urobil to cielene a s plnou vážnosťou. Štefánik si v hrobe musel zapchávať uši. On dobre vedel, aké Rusko v skutočnosti je a vedel aj to, že jeho objatie je smrteľným. Robert Fico však koná opačne - v sobotu napríklad s radosťou zaútočil na zbierku „Munícia pre Ukrajinu“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite