Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Brat za brata: Naši protivníci nie sú ľudia, za ich zabitie vás nepotrestajú

.marian Jaslovský .spoločnosť

Iniciatíva Nie v našom meste upozornila na alarmujúci prejav šéfa kolaborantskej skupiny Brat za brata včera vo Zvolene pri oslavách „oslobodenia“ sovietskou armádou, kde odznela dehumanizácia, ako keby vypadla zo zápisnička príslušníka nemeckej nacistickej strany NSDAP.

Brat za brata: Naši protivníci nie sú ľudia, za ich zabitie vás nepotrestajú FB

„najprv príde dehumanizácia spoločne s nenávisťou, ktorá má uľahčiť toleranciu k násiliu. Potom prídu vyhrážky. A nakoniec plynové komory a krematóriá. Nacisti označovali židov a iné nežiadúce osoby ako potkanov alebo šváby. Výsledok bol 6 miliónov zavraždených ľudí v koncetračných a vyhladzovacích táboroch,“ uvádza Nie v našom meste. „Matúš Alexa, vodca proruskej kolaborantskej skupiny, označujúcej sa ako Brat za Brata, zašiel ďalej. Svojich nepriateľov nazval krabicami a telesami bez srdca, ktoré keď spálite, tak trest nedostanete. Máme tu otvorenú dehumanizáciu a vyhrážanie sa. A je len otázka času, kedy príde násilie.“

Kolaboranti neváhali na kampaň využiť ani známeho partizána Vladimíra Strmeňa, ktorého kontakt s realitou je už veľmi oslabený.

Facebooková stránka Brat za brata má viac ako 100 tisíc sledovateľov.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite