Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pozdrav Andrejovi Bánovi

.marian Jaslovský .spoločnosť .osobnosť

Andreja Bána som blízko spoznal tak, že v roku 2002 bol náš tour manažér. Naozaj. Vybavoval ubytovanie, nosil nám minerálku na pódium, keď som hral, a staral sa o všetko, čo kapela na turné potrebuje, napríklad exkurzie v štiavnickej štôlni. Bol skvelý.

Pozdrav Andrejovi Bánovi ANDREJ BÁN Andrej Bán: Mešita v Mazár-e Šaríf, Afganistan, 2009.

vtedy organizovali literárnu tour, propagujúcu slovenské tituly. Bol rok 2002 a ja som hral v kapele Take One (po slovensky Také oné). Nedlho predtým som vydal biografiu Jara Filipa Človek hromadného výskytu a kapela hrala dobre, tak to bolo ideálne spojenie hudby a literatúry. A Andrej bol ideálny manažér. Myslím, že to boli tri koncerty, a je to jedna z mojich najkrajších muzikantských spomienok.

Jasné, že už som o ňom vedel všetko a bol som potešený a zároveň trochu zmätený, že takýto významný človek nás obsluhuje. Ale on to robil s očividným potešením a z tej šnúry mám aj hromadu fotiek, nie digitálnych, naozajstných. Od Andreja Bána! 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite