Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Grećku vypratali miesto utorňajšej tragickej zrážky vlakov

.tasr .svet

Tímy v severnom Grécku v pondelok vypratali posledné časti vrakov na mieste tragickej zrážky vlakov. Na odstránenie trosiek museli použiť ťažkú stavebnú techniku.

V Grećku vypratali miesto utorňajšej tragickej zrážky vlakov SITA/AP Photo/Giannis Papanikos

zrážka pri meste Tempe, 375 kilometrov severne od Atén, si 28. februára vyžiadala 57 mŕtvych. Dvanásť ľudí zostáva hospitalizovaných, piati z nich sú vo vážnom stave.

V súvislosti s nešťastím obvinili 59-ročného prednostu stanice v strednom Grécku z usmrtenia z nedbanlivosti. V nedeľu neskoro večer ho vzali do väzby, kde bude čakať na proces.

Vnútroštátne železničné služby sú naďalej pozastavené v dôsledku štrajkov. V niekoľkých mestách v krajine pokračujú aj protesty, ktoré zväčša vedú študentské skupiny. Predošlé protesty počas uplynulých dní sprevádzalo aj násilie.

Stredopravá vláda sa ocitla pod paľbou kritiky za to, že najhoršie železničné nešťastie v krajine pripísala ľudskej chybe. Premiér Kyriakos Mitsotakis neskôr od tohto záveru zdanlivo ustúpil, keď v pondelok v liste prokurátorovi vedúcemu vyšetrovanie uviedol, aby sa vo vyšetrovaní uprednostnil zjavný nedostatok bezpečnostnej infraštruktúry.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite