Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Európska únia je v podpore Ukrajiny jednotná, vyhlásil Scholz

.tasr .svet

Európska únia je jednotná v podpore Ukrajiny, povedal v stredu spolkový kancelár Olaf Scholz v nemeckom parlamente. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

Európska únia je v podpore Ukrajiny jednotná, vyhlásil Scholz SITA/AP Photo/Markus Schreiber

„každý, kto si myslí, že blokovaním zahraničnej a bezpečnostnej politiky môže podkopať hodnoty EÚ, ku ktorým sa zaviazal každý členský štát, zlyhá,“ uviedol Scholz. 

Spolkový kancelár tak podľa Reuters zjavne narážal na Maďarsko, ktoré v pondelok upustilo od svojich námietok voči finančnej pomoci pre Ukrajinu v hodnote 18 miliárd eur. Námietky Budapešti súviseli s rozhodnutím Európskej komisie o zmrazení  eurofondov pre Maďarsko vo výške 7,5 miliardy eur pre nedostatočné reformy v oblasti právneho štátu.

Scholz dodal, že podpora pre Ukrajinu vrátane sankcií voči Rusku bude zachovaná a intenzívna dovtedy, kým bude ruský prezident Vladimir Putin pokračovať v agresii voči Ukrajine. „Nikto netrpí ruskou vojnou tak ako Ukrajinci a my stojíme pevne po ich boku,“ dodal.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite