Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nevadí

.martin Mojžiš .názory

Naši mladí hokejisti skončili na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov na nevďačnom štvrtom mieste. Dôvod na smútok? Kdeže.

Martin Mojžiš

po minuloročnom drafte, v ktorom si kluby NHL vybrali slovenských hokejistov z prvých dvoch miest, je vystúpenie našich na majstrovstvách sveta ďalšou skvelou správou o úrovni nášho mládežníckeho hokeja. 

Partia okolo Dalibora Dvorského zohrala okrem semifinále vyrovnané zápasy so všetkými súpermi, nevychádzali nám len úplné závery a v hre o bronz aj predĺženie.

„Akýmsi zázrakom sa táto medzigenerácia ukazuje byť výnimočne silná. To je taká dobrá správa, že si ju hádam ani nezaslúžime.“

Prečo sú predvedené výkony, individuálne aj kolektívne, také dôležité? Pretože toto ešte nie je ovocie práce, ktorú tu už roky odvádza Craig Ramsay, Miro Šatan, Mišo Handzuš a ďalší chlapi (zvykli sme im hovorievať chlapci) z ich generácie. Slafkovský, Nemec, Dvorský a ďalší sú z medzigenerácie, ktorá už nemá nikoho zo zlatých časov a ešte nikoho z odchovancov nového systému. A akýmsi zázrakom sa táto medzigenerácia ukazuje byť výnimočne silná. To je taká dobrá správa, že si ju hádam ani nezaslúžime. Ale chvalabohu, že je to tak.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite