Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čoraz viac cibule a menej kreativity

.anton Vydra .názory

Námestia sa nám opäť zaplavili drevenými stánkami. Vstúpili sme do adventného virvaru vianočných trhov. Všetko je to fajn, až kým v tom čosi nepreváži tak veľmi, že to až odrádza.

Anton Vydra

keď ráno odprevadím deti do školy a škôlky a kráčam námestím smerom k železničnej stanici, zovšadiaľ už ku mne dolieha pach nakrájanej cibule. Cigánska pečienka bude opäť lákadlom, ktoré prebije ešte aj o čosi príjemnejšiu sladkastú vôňu všadeprítomných skalických i neskalických trdelníkov a trnavskej i netrnavskej medoviny.

Predajcovia postupne otvárajú stánky so stále rovnakými artiklami. Sú tu hlinené nádoby, veľa hlinených, rustikálne glazovaných nádob. Sú tu medovníkové srdcia najrozličnejších veľkostí a tvarov doplnené pelendrekmi ešte rozličnejších príchutí a farieb. Tu nájdeme kadejako pokrútené sviece (voskové i nevoskové), tam zas poskrúcané klobásy a farebné syry.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite