Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Konečne na začiatku!

.juraj Kušnierik .názory

Vo štvrtok, 7. februára schválilo bratislavské mestské zastupiteľstvo projekt Aliancie Stará tržnica. Je to dôvod k opatrnej nádeji.

Juraj Kušnierik

Projekt Aliancie Stará tržnica som sledoval odo dňa, kedy mi o ňom asi tak pred polrokom porozprával Gábor Bindics. Zdal sa mi výborný (komplexné využitie tržnice, otvorenosť, spojenie kultúry s trhmi a službami, atď.), no hoci som to Gáborovi ani ďalším ľuďom z Aliancie nikdy nepovedal, považoval som ho za úplne nerealistický. Teda nie že by ho nevedeli zrealizovať (o tom som nemal a ani nemám najmenšie pochybnosti), ale keďže projekt nemal "politické krytie", považoval som za nemožné, aby ho mestské zastupiteľstvo niekedy schválilo. No a keď sa to schvaľovanie začalo z rôznych dôvodov odďaľovať, keď sa všetko začalo komplikovať, keď sa v poslednej chvíli zrazu objavili ďalšie, politicky "zabezpečenejšie" projekty, keď Ján Budaj prišiel s potrebou verejnej súťaže, považoval som to za stratené.
Potom však mestské zastupiteľstvo projekt schválilo. Dokonca tak, že nikto nebol proti.
Zdá sa mi, že to je dôvod k opatrnej nádeji. Z týchto dôvodov:
1. Projekt Aliancie neiniciovali politickí predstavitelia štátu, župy ani mesta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite