Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Čítali ste už Davida Grossmana?
2:15

Čítali ste už Davida Grossmana?

.anton Vydra .kultúra 20.06.2017

Spisovateľ a kníhkupec Pero Le Kvet hovorí o knihe Vojde kôň do baru Davida Grossmana, za ktorú dostal medzinárodnú Man Bookerovu cenu.

Introverti pre masy

Introverti pre masy

.filip Olšovský .kultúra .hudba 19.06.2017

Na Pohodu prichádzajú mesiac po vydaní tretej štúdiovky Relaxer, ktorá iba potvrdila ich unikátne postavenie na hudobnej scéne. Alt-j dokážu byť stále zároveň introvertnými experimentátormi i hudobnými hviezdami, ktoré si popri forme potrpia aj na obsah.

Obete väčšinou mlčia

Obete väčšinou mlčia

.peter Bálik .filip Olšovský .kultúra 19.06.2017

Slovenská filmárka Tereza Nvotová sa hneď na začiatku pustila do vážnych tém. Jej prvý hraný film Špina, ktorý teraz prichádza do našich kín, je o znásilnení. Na konci roka by sa mal konečne objaviť aj jej dlho očakávaný dokument o Vladimírovi Mečiarovi.

Hasselhoffa Johnsonom nenahradíš

Hasselhoffa Johnsonom nenahradíš

.juraj Malíček .kultúra .film 19.06.2017

Pobrežná hliadka, najsledovanejší seriál všetkých čias, ktorého základnou devízou boli spomalené zábery na hompáľajúce sa ženské telá v červených plavkách, sa dočkal svojej filmovej podoby s hompáľajúcimi sa ženskými telami v červených plavkách.

98 percent

98 percent

.filip Olšovský .kultúra .zásah 19.06.2017

Začína sa to ako plnohodnotné vysokorozpočtové sci-fi. Hneď v prvej časti zo sveta v jeden moment zmiznú dve percentá ľudí. Bez varovania či akéhokoľvek vysvetlenia a bez ohľadu na vek, pohlavie či štátnu príslušnosť.

Chuck

Chuck

.peter Bálik .kultúra .hudba 19.06.2017

Chuck Berry sa svojho najnovšieho albumu, ktorý vyšiel minulý týždeň, už nedožil. Zomrel v marci tohto roku vo veku 90 rokov. Zostal po ňom bohatý príbeh plný rokenrolu, ale aj vážnych „prúserov“.

.týždeň

Minirecenzie

.kultúra .minirecenzie 19.06.2017

KNIHA Samer: Denníky z Rakky • KNIHA Robert Seethaler: Celý život • HUDBA Alt-j: Relaxer •

.týždeň

Zakázaná výstava v roku 1977

.miroslav Pollák .kultúra 19.06.2017

Pri jemnom odľahčení môžeme pred dnešných stredoškolákov zaradiť študentov z roku 1989. Ale bolo tu ešte jedno študentské podujatie, ktoré si treba pripomenúť.

Bolek je len jeden, hrať s otcom je terapia a vzájomná provokácia, hovorí Vladimír Polívka

Bolek je len jeden, hrať s otcom je terapia a vzájomná provokácia, hovorí Vladimír Polívka

.dvtv .kultúra 18.06.2017

V priebehu života mu vraj niekoľkokrát napadlo, že by sa nechal premenovať. Dnes podľa svojich slov dúfa, že už presvedčil o svojich hereckých kvalitách. Hovorí, že niektorí ľudia, rovnako ako jeho otec, vedia povedať viac skrze divadlo než v osobnom vzťahu.

Provizorium v pražské latinské čtvrti

Provizorium v pražské latinské čtvrti

.jiří Peňás .echo24 .kultúra 18.06.2017

O Latinské čtvrti v Paříži má povědomí každý trochu kulturnější turista. Jejím centrem je univerzita Sorbonna a kdysi se tam opravdu mluvilo latinsky, neboť to byla čtvrť studentů a vůbec vzdělanců. Má Praha svou latinskou čtvrť? Hypoteticky má.