Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Anna z tmavozeleného domu

Anna z tmavozeleného domu

.denisa Gdovinová .kultúra .film 26.06.2017

Vrátila sa. Strelené a očarujúce dievča, ktorého fantázia dokáže jabloňové kvety vo váze premeniť na kráľovskú záhradu princeznej Kordélie. Annin jednoduchý, no očarujúci príbeh je späť v novom seriáli na Netflixe.

.týždeň

To nevytesníš!

.juraj Malíček .kultúra .zásah 26.06.2017

Filmoví Transformers sú od tretieho dielu blbosť, jasne a nekompromisne a to je fajn, lebo človek aspoň vie, do čoho ide. Do kina, jasnačka, inak veľmi nemá zmysel dívať sa, to veľké plátno predsa len ukáže a každý film je lepší ako žiadny. 

.týždeň

Pol Pot je nám až príliš blízky

.marína Gálisová .kultúra .knižnica 26.06.2017

V roku 1975 ovládli Kambodžu Červení Khméri. Povstalci, ktorí vraj chceli vrátiť krajine dôstojnosť – očistiť ju od kolonializmu. Svet im na to skočil. A Červení Khméri zavraždili až dva milióny vlastných krajanov.

.recka týždňa: alt-J – Relaxer

.recka týždňa: alt-J – Relaxer

.filip Olšovský .kultúra 23.06.2017

Alt-j robia komplikované umenie, za každú cenu posúvajú hranicu ďalej a možno potichu čakajú, dokedy to bude únosné. Ešte stále je.

Zelená Pošta na vinyle

Zelená Pošta na vinyle

.peter Bálik .kultúra 22.06.2017

Legendárny album dvojice Marián Varga a Pavol Hammel vyšiel konečne v reedícii na vinyle. Tu je jeho celý príbeh.

Stretnutie Avitalovcov na Konvergenciách

Stretnutie Avitalovcov na Konvergenciách

.daniel Hevier ml. .kultúra 20.06.2017

Etnické korene majú zapustené už v priezvisku Avital. Napriek jeho zhode nie sú rodinou, ale stali sa kolegami, priateľmi a po čase aj spoluhráčmi v projekte AVITAL MEETS AVITAL, s ktorým teraz prichádzajú na špeciálny letný koncert organizovaný pod hlavičkou KONVERGENCIE.

Čítali ste už Davida Grossmana?
2:15

Čítali ste už Davida Grossmana?

.anton Vydra .kultúra 20.06.2017

Spisovateľ a kníhkupec Pero Le Kvet hovorí o knihe Vojde kôň do baru Davida Grossmana, za ktorú dostal medzinárodnú Man Bookerovu cenu.

Introverti pre masy

Introverti pre masy

.filip Olšovský .kultúra .hudba 19.06.2017

Na Pohodu prichádzajú mesiac po vydaní tretej štúdiovky Relaxer, ktorá iba potvrdila ich unikátne postavenie na hudobnej scéne. Alt-j dokážu byť stále zároveň introvertnými experimentátormi i hudobnými hviezdami, ktoré si popri forme potrpia aj na obsah.

Obete väčšinou mlčia

Obete väčšinou mlčia

.peter Bálik .filip Olšovský .kultúra 19.06.2017

Slovenská filmárka Tereza Nvotová sa hneď na začiatku pustila do vážnych tém. Jej prvý hraný film Špina, ktorý teraz prichádza do našich kín, je o znásilnení. Na konci roka by sa mal konečne objaviť aj jej dlho očakávaný dokument o Vladimírovi Mečiarovi.

Hasselhoffa Johnsonom nenahradíš

Hasselhoffa Johnsonom nenahradíš

.juraj Malíček .kultúra .film 19.06.2017

Pobrežná hliadka, najsledovanejší seriál všetkých čias, ktorého základnou devízou boli spomalené zábery na hompáľajúce sa ženské telá v červených plavkách, sa dočkal svojej filmovej podoby s hompáľajúcimi sa ženskými telami v červených plavkách.