Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.týždeň

Minirecenzie

.kultúra .minirecenzie 22.10.2017

KNIHA Peter Høeg: Efekt Susan • DIVADLO Sklenený zverinec • HUDBA The Killers: Wonderful Wonderful

Najšťastnejší režisér na svete

Najšťastnejší režisér na svete

.filip Olšovský .kultúra .film 22.10.2017

Zaujal už debutom, na ktorý nadviazal nezabudnuteľnou drámou o závislosti, nádherným sci-fi aj dvojicou intímnych drám. Teraz má Darren Aronofsky v kinách film matka! a hovorí sa o jeho prvom kroku vedľa. Ibaže by to bolo trochu inak.

.týždeň

Ján Kupecký a jeho mýty

.eva Čobejová .kultúra .knižnica 22.10.2017

Je to taká krásna náhoda. Ján Kupecký sa narodil v Pezinku. V Pezinku je už od roku 2002 primátorom Oliver Solga. Ten je vyštudovaný kunsthistorik a veľký obdivovateľ maliara Kupeckého. Preto mesto Pezinok vydalo o Kupeckom reprezentatívnu knihu.

.týždeň

Rex nestačí

.denisa Gdovinová .kultúra .zásah 22.10.2017

Pamätám si, keď v našich televíziách bežal rakúsky Komisár Rex. Ako rezervovaná deviatačka som sa vrátila zo školy, zapla telku a odďaľovala domáce úlohy.

Tie texty majú ľudia vytetované v hlave

Tie texty majú ľudia vytetované v hlave

.peter Bálik .filip Olšovský .kultúra 21.10.2017

Po dvadsiatich rokoch sa na scénu vracajú Trosky, základný kameň slovenskej hiphopovej scény. Na vznik debutového albumu spomína ústredné duo Trosiek Vec a Midi, a aj Elek Kubicsko z vydavateľstva, ktoré album vydalo. O význame albumu hovorí trojica súčasných raperov, Tono S., Strapo a Prezident L.

.recka týždňa: The Horrors – V

.recka týždňa: The Horrors – V

.filip Olšovský .kultúra 20.10.2017

Vo vyrovnanej diskografii kapely si fanúšikovia možno nájdu obľúbenejšie albumy. No iba a jedine V je stelesnením všetkých prvkov The Horrors v rovnováhe, ako dokážu vykúzliť len tí najväčší machri.

LoveStory: Diera do sveta

LoveStory: Diera do sveta

.sponzorované .kultúra 20.10.2017

Kultúrne centrum v Liptovskom Mikuláši už štvrtýkrát napína vlajku na svojej pirátskej lodi, ktorou je festival súčasného umenia MOBILIS. V dňoch od 26. do 29. októbra sa tak na Liptove naakumuluje ešte viac výrazných umeleckých stretnutí.

Káblikový „šaman“​​ Robert Aiki Aubrey Lowe zavíta do A4!

Káblikový „šaman“​​ Robert Aiki Aubrey Lowe zavíta do A4!

.sponzorované .kultúra 20.10.2017

Robert Aiki Aubrey Lowe je výrazné meno na experimentálnej scéne. Vo svojej inkarnácii Lichens hrá na modulárnom syntezátore.

Zaslúžených päť Dosiek pre Arsildu

Zaslúžených päť Dosiek pre Arsildu

.elena Akácsová .kultúra 17.10.2017

Tohtoročné odovzdávanie Divadelných ocenení sezóny – DOSKY 2017 malo jednoznačného favorita. Operu Antonia Vivaldiho Arsilda. A to absolútne a zaslúžene. Išlo naozaj o mimoriadny divadelný počin roka.

Brachiálne

Brachiálne

.veronika Pizano .kultúra .zásah 16.10.2017

Lekárka povzbudivo usmerňuje pôrod. Nazdávam sa, že rodiacu ženu pozná, tyká jej, oslovuje ju krstným menom. V momente, keď je dieťa von, tľapne lekárka po zadku druhú lekárku, pochváli ju za dobre odvedenú prácu a odchádza.