Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

Skúška s Filipom

.peter Bálik .juraj Kušnierik .časopis .kultúra 11.10.2015

Jedenásteho júla 2000 zomrel Jaro Filip. Desiateho októbra 2015 sa začalo turné Richarda Müllera a Andreja Šebana s názvom 15 rokov bez Filipa.

.týždeň

Poznanie oslobodzuje

.adrian Rajter .časopis .kultúra 04.10.2015

Do Bratislavy sa vrátil špičkový rakúsky klavirista Rudolf Buchbinder.

.týždeň

Bruno Walter a Rudolf Buchbinder

.adrian Rajter .časopis .kultúra 04.10.2015

Symfonický orchester Bruna Waltera je významným nositeľom kultúrnych tradícií, ktoré kedysi intenzívne prepájali tri mestá na Dunaji: Viedeň, Bratislavu a Budapešť.

.týždeň

Festivalové echo

.zuzana Mojžišová .časopis .kultúra 04.10.2015

Pri niektorých kultúrnych akciách je dobrou správou, že po prvom ročníku prichádza druhý. To je aj prípad filmovej prehliadky Be2Can. Uskutoční sa od 7. do 14. októbra ...

.týždeň

Rob Cass: Mirove pesničky sú výborné

.peter Bálik .oliver Rehák .časopis .kultúra 04.10.2015

Rob Cass je jedným z dvoch interných producentov londýnskych štúdií Abbey Road. Tým Ďalším je Giles Martin, syn Georgea Martina.

.týždeň

London Calling

.peter Bálik .časopis .kultúra 04.10.2015

O Abbey Road sníval už od detstva. V žilách mu koluje anglická krv, no do Londýna sa mu podarilo dostať až koncom 70. rokov. Teraz v legendárnych štúdiách nahral nový album.

.týždeň

Každé ráno som v štúdiu a hrám

.peter Bálik .juraj Kušnierik .časopis .kultúra 26.09.2015

Najprv hrával na prešovskom sídlisku Nirvanu a metal, neskôr džezrock. Potom sa vydal vlastnou cestou. Dnes hráva so špičkovými hudobníkmi a má kapelu s bubeníkom King Crimson Patom Mastelottom. Gitarista David Kollar.

.týždeň

Vlna za vlnou sa valí

.juraj Kušnierik .časopis .kultúra 26.09.2015

Vo štvrtok, 2. októbra sa v bratislavských hudobných kluboch začne festival Waves. Pre slovenských hudobníkov je to šanca zaujať zahraničných profesionálov, pre hudobných fanúšikov zase spoznať kapely, ktoré veľké ešte len budú.

Vznikajú ďalšie skladby Mareka Brezovského

Vznikajú ďalšie skladby Mareka Brezovského

.promotion .kultúra 24.09.2015

„Príbeh pokračuje ďalej, cez tú hudbu.“ Už 3. novembra sa začne písať nová kapitola hudobnej tvorby Mareka Brezovského. Na koncerte v Starej tržnici v Bratislave zaznejú skladby z chystaného druhého albumu s Marekovými hudobnými nápadmi. Večer sa predstaví aj séria tričiek, pokrstí sa 3-DVD Hrana a koncert bude predzvesťou dlhoočakávaného vinylu Hrana.

.týždeň

Pavel Vilikovský a finálová deviatka

.juraj Kušnierik .časopis .kultúra 19.09.2015

Desiaty ročník Ceny Anasoft litera je... zaujímavý. Finálová desiatka obsahuje jasného favorita, niekoľko kvalitných titulov a dva pozoruhodné debuty.