Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako sa mladý Ahmed na vraha premenil alebo moslimská lekcia inakosti

.viera Langerová .kultúra .kultúra

Skrížené kordy medzi zástancami otvorenia dvier islamskej migrácii a ich odporcami presvedčenými, že moslimovia ťažko prijmú naše hodnoty a životný štýl, počas pandémie poklesli. Ale diskusia pokračuje.

Ako sa mladý Ahmed na vraha premenil alebo moslimská lekcia inakosti IMAGE CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA Záber z filmu Mladý Ahmed. Téma postavenia moslimov v západnom svete oslovuje filmárov aj divákov.

za päť rokov trvania krízového stavu, naplneného politickými vyjednávaniami, sľubmi i vyhrážkami, sa objavujú prvé bilancie. Deje sa to na mnohých úrovniach spoločenského života a často počuť najmä sebavedomých dojmológov s puncom expertov. 

No k slovu sa kde-tu dostanú i odborníci, ktorí majú so životom v islamských spoločnostiach priamu skúsenosť a navyše ju dokážu aj hodnotiť a pomenovať. Príťažlivejšie ako strohé štatistiky alebo novinové články sú filmové príbehy. S väčším i menším úspechom sa snažia o vstup do sveta, ktorému chcú rozumieť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite