Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Kryme obnovili premávku vlakov pozastavenú po dronovom útoku

.tasr .svet

Ruské okupačné úrady nariadili evakuáciu.

Na Kryme obnovili premávku vlakov pozastavenú po dronovom útoku sita/Russian National Antiterrorism Committee via AP

úrady na Ruskom okupovanom Kryme v sobotu večer informovali o obnovení vlakovej dopravy v Krasnohvardijskom okrese, kde v sobotu došlo k útoku dronom a následným detonáciám a požiaru v muničnom sklade. 

Ako informovala agentúra AFP, Ruskom dosadený gubernátor Krymu Sergej Axionov vo svojom statuse zverejnenom na platforme Telegram dodal, že v súvislosti s útokom dronu a sériou výbuchov v muničnom sklade úrady nariadili evakuáciu civilistov v okruhu piatich kilometrov od miesta incidentu. 

Ukrajinská armáda medzičasom potvrdila, že stojí za útokom spáchaným dronom. Dodala, že došlo k zničeniu skladov s muníciou a skladu s ropnými látkami. 

K útoku došlo v okrese Krasnohvardijskyj v centrálnej časti polostrova, severne od mesta Simferopol. 

Axionov v sobotu informoval aj o dočasnom pozastavení cestnej dopravy cez Krymský (Kerčský) most spájajúci Krymský polostrov s pevninským Ruskom. 

Len desať minút po tomto oznámení Moskvou podporovaná krymská vláda v novom príspevku uviedla, že doprava bola obnovená. Táto situácia sa neskôr zopakovala ešte raz.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v piatok označil Krymský most za nelegálne vybudované nepriateľské zariadenie a legitímny vojenský cieľ Kyjeva.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite