Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Heger sa v Jeruzaleme stretol s izraelským predsedom Netanjahuom, rokovali o prehĺbení spolupráce

.tasr .svet

Diskutovali o prehĺbení spolupráce medzi oboma krajinami, najmä v oblasti technológií, inovácií a cestovného ruchu, ako aj o regionálnych otázkach.

Heger sa v Jeruzaleme stretol s izraelským predsedom Netanjahuom, rokovali o prehĺbení spolupráce Eduard Heger - predseda vlády SR/Facebook

netanjahu na stretnutí zdôraznil potrebu zabrániť Iránu získať jadrové zbrane. S Hegerom sa najskôr stretli súkromne a potom absolvovali širšie stretnutie za účasti ďalších predstaviteľov oboch krajín, uvádza sa v stanovisku zverejnenom na oficiálnej stránke izraelského ministerstva zahraničných vecí. 

„Slovensko a Izrael majú vynikajúce vzťahy, ktoré sa neustále zlepšujú vo všetkých oblastiach. Dúfam, že tento rozhovor nám umožní posunúť ich ešte ďalej,“ uviedol Netanjahu.

Heger na sociálnej sieti uviedol, že jednou z priorít Slovenska, o ktorých prišiel do Izraela rokovať, je aj budovanie inovačných kapacít. „Na stretnutí s Benjaminom Netanjahuom sme sa zhodli, že práve Izrael nám v tom vie byť veľmi dobrým a blízkym partnerom pre spoluprácu,“ priblížil. 

Slovenský premiér dodal, že spolu hovorili aj o zmluve Ministerstva obrany SR z roku 2021 o obstaraní radarového systému z Izraela, ako aj o prehĺbení vzájomných vzťahov v oblasti cestovného ruchu.   

V pondelok sa Heger v rámci návštevy Izraela stretne s prezidentom Isaacom Herzogom a navštívi Weizmannov vedecký inštitút. V Jeruzaleme tiež navštívi pamätník obetiam holokaustu Jad Vašem.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite