Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Klimatickí aktivisti protestovali proti umelému zasnežovaniu svahov

.tasr .svet

Nemeckí klimatickí aktivisti protestovali v nedeľu proti umelému zasnežovaniu snežnými delami na lyžiarskych svahoch, pričom poukázali na ich dôsledky na životné prostredie. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Klimatickí aktivisti protestovali proti umelému zasnežovaniu svahov SITA/AP Photo/Gabriele Facciotti

členovia zoskupenia Mountain Wilderness (MW) sa zišli v meste Garmisch-Partenkirchen pri stanici lanovky Hausberg v lyžiarskom stredisku Garmisch Classic. Snažili sa upozorniť na to, koľko energie a vody je potrebné využiť pri zariadeniach určených na umelé zasnežovanie.

Niektorí demonštranti mali plagáty s nápismi „Plytvajte energiou – bez nás!“ Pôvodne chceli aktivisti vyobraziť veľký znak mieru i slogan na lyžiarskom svahu s použitím biologicky odbúrateľného náteru, to sa však nevydarilo, pretože v dôsledku mimoriadne chladného počasia s teplotami do –16 °C technika zlyhala. Podarilo sa im vytvoriť len znak mieru, slová „Šetrite energiu“ však už pridať nedokázali.

Zhromaždenie, na ktoré prišla zhruba desiatka ľudí, polícia rozpustila s tým, že nebolo vopred zaregistrované, píše DPA. Organizátorov obvinili z priestupku a polícia im môže udeliť pokutu až do 3000 eur.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite