Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Poľsku sa bude konať stretnutie predstaviteľov ruskej opozície

.tasr .svet

V Poľsku sa bude začiatkom novembra konať stretnutie predstaviteľov ruskej opozície. V piatok o tom informoval poľský denník Rzeczpospolita a následne tlačová agentúra PAP. Denník v článku na svojej webovej stránke rp.pl uviedol, že stretnutie sa uskutoční 4.–7. novembra v obci Jablonna, pri metropole Varšava.

V Poľsku sa bude konať stretnutie predstaviteľov ruskej opozície Putnik /Wikipedia Ilja Ponomarjov v roku 2013 na demonštrácii na podporu politických väzňov.

zúčastní sa na ňom vyše 50 bývalých ruských poslancov a predstaviteľov miestnych úradov. Cieľom je pripraviť stratégiu pre postputinovské Rusko a vytvoriť plán odporu proti režimu ruského prezidenta Vladimira Putina.

Podľa denníka Rzeczpospolita má na stretnutie prísť aj Iľja Ponomariov, ktorý v roku 2014 ako jediný v ruskom parlamente hlasoval proti anexii ukrajinského Krymského polostrova Ruskom a následne bol pre svoje protikremeľské aktivity vykázaný z vlasti.

Ďalšími účastníkmi majú byť ruský advokát Mark Fejgin, známy vďaka tomu, že obhajoval mnoho opozičných osobností, a tiež niekdajší opozičný politik Gennadij Gudkov, bývalý plukovník KGB, ktorý si pohneval Kremeľ ostrou kritikou na prezidenta Putina a svojou účasťou na pouličných protestoch voči jeho vláde.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite