Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pizzeriu, kde po prvý raz pripravil pizzu Margheritu, zatvorila hygiena

.tasr .svet

Talianske úrady nariadili vo štvrtok z hygienických dôvodov dočasné zatvorenie neapolskej pizzerie, v ktorej v roku 1889 po prvý raz pripravili pizzu Margherita. TASR správu prevzala z agentúry ANSA.

Pizzeriu, kde po prvý raz pripravil pizzu Margheritu, zatvorila hygiena SITA/Jason DeCrow/Invision for Ripple Foods/AP Images

pizzeria Antica Pizzeria Brandi nesplnila hygienické požiadavky, aké jej úrady nariadili po augustovej kontrole, v rámci ktorej odhalili v tomto smere isté nedostatky. Uvádza to ANSA s odvolaním sa na vyhlásenie oddelenia talianskej polície (NAS), ktoré má na starosti presadzovanie práva v oblasti stravovania a miestne zdravotnícke úrady (ASL).

Samotná pizzeria svojim priaznivcom na sociálnych sieťach v mnohých jazykoch vrátane čínštiny či arabčiny oznámila, že zatvorená  bude z dôvodu mimoriadnej údržby, a to vo štvrtok a piatok.

Pizzu Margherita podľa legendy pripravil neapolský kuchár Raffaele Esposito v roku 1889 pri príležitosti návštevy kráľovnej Margaréty Savojskej. Táto pizza bola údajne pripravená v pizzerii Antica Pizzeria Brandi, píše ANSA.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite